Mors dag

Idag är det din dag.
Din alldeles egna dag, eller ja, det är din och alla andra mammors dag.
Men för mig så är det dig jag tänker på, dig jag vill hylla, dig jag vill fira lite extra.
Inte bara för att det finns ett fenomen, en dag, mors dag, som säger att jag ska göra det utan också för att du är ju du.
För att du alltid funnits där.
Du tillåter mig att skratta när jeansklänningen på affären fastnat runt din korrpulenta kropp och du funderar på om du kanske måste köpa den för du "kanske inte kommer ur den".
För att du medan vi äter lutar huvudet ner i handen, precis som mormor.
Du ger mig råd, oavsett om jag vill ha ett eller inte.
För att du älskar mig trots att jag är som jag är.
Du kom och hälsade på mig när jag var i Etiopien, du tog dig tid och pengar att se hur jag hade valt att leva mitt liv för en period.
För att du på något vis avväpnar mina negativa känslor med att till exempel säga att "i år är pelagonerna fina" medan jag sitter gråtandes på farstubron.
Du tar med mig på loppisar runt om i hela närområdet och du slösar pengar på kaffekoppar och annat trams som jag vill ha.
För att din mat är ljuvlig och helt underbar.
Du har bevisat för mig hundratals gånger att det går att hålla ihop en familj.
För att ditt tålamod är utan gräns.
Du låter mig hållas och låter mig upptäcka världen på mitt sätt.
Du stöttar mig i mina val och står bakom mig vad jag än väljer.
För att du är du och..

För att du helt enkelt är bäst och för att jag älskar dig!


Tragik!

Sedan jag kommit hem har jag endast hunnit se två avsnitt av Robinson och jag har redan hunnit bilda mig en uppfattning och en åsikt om vem som är den värdige vinnaren..

Kvällens fadäs som även stavas Robinsonfinal var ett riktigt myterikalas..

Självklart skulle den hete, coola, stenhårda Jarmo ha vunnit.. Titta vilken stenåldershunk!Stekarn, jag skulle i alla fall ha röstat på dig!

Fiskbilder..

Äntligen har min fina dator kommit tillbaka efter operationen. Den har genomgått en rad smärre undersökningar som slutade att den fick läggas in.
men nu är den tillbaka, vilket innebär att jag inte behöver använda lånade datorer hela tiden som i sin tur betyder att jag kan lägga in mer bilder...yey

Här kommer lite bilder från fisketuren med Jimmy och chilenskan MariaJimmy lär Maria hur man ska hålla i spöetMaria fiskar-men vadå, frågar jag, får man mer fisk om man flugfiskar?
Jimmy som är en väldigt, vad ska man säga, filurig människa säger kryptiskt
-om man säger som så, det är liksom mer en livsstiljagden endaste lilla fisk vi fick, även att vi fick den i det första förstaste kastet..eller okej, Jimmy fick den..


Har även lagt ut lite andra bilder på andra inlägg.. så kolla gärna in de senaste dagarnas inlägg me..

Son of Rambow
Meeeeeen så mysig..Grymma skådespelarinsatser..En cool fransos snubbe..Den hade allt..

fattaru väl..

Vill bara säga att det gick bra att jobba, de fattaru väl, det går alltid bra.
Det var även en otroligt fin dag som jag sannerligen kommer att minnas.
Jag och Hanna (hon med dom fiffiga och tokiga ideérna) åkte på typ ett vårcafé med tårtbuffé. Det var en festlig kör som sjöng. Det var typ vi två och en massa pensionärer.
Pensionären bredvid mig berättade stolt att hon varit med i kören läääääääänge.
Jag frågade henne vad kören hette.
Hon svarade.
Och jag kunde inte för allt i världen förstå varför man döper en kör till "mistluren" och ger förklaringen att de gillar att sjunga alla möjliga sånger, därför detta namnval.
Tills jag insåg att hon sagt "mixturen".

Även att de fanns en man som varit med i kören sen han var 17 år, nu var han 85.
Han stapplade fram på scenen med käpp och assistent. Sen satte han sig på en stol och sjöng solo för full hals. En riktig Evert Taube vart det. Mysigt!

 Ja nog var det en dag att förundras över alltid..
Som alltid, fattaru väl!


småstadsproblem


Kvällen var som upplagd för en sjysst biofilm.
Jag och Jimmy skulle se Terminator....men....den har inte börjat gå.
Ja men vilka andra filmer går i Övik  en kväll som denna då...buuuuuu....typ inga
natt på museét 2 och nån annan tråkfilm

Det är då sådant här händer som den där stora staden med alla människor och dom många biograferna saknas mig.

Fast det är ju inget att hänga upp sig på, vi ska hitta på något annat istället så fort Jimmy hade ordnat upp sitt liv.
Han låg och tittade på tv så han hade en hel del att ordna..haha


åsså vare de här me njutet


I min förra blogg spydde jag lite galla över 3 saker jag inte förstod.

Måste lätta upp det hela med att återvända till njutet. I något inlägg neråt så skrev jag om att jag börjat njuta av livet.
Eller börjat och börjat, men jag har kanske mer fortsatt fast med mer medvetenhet.
De senaste dagarna har jag ohämmat nutit av:

Att fiska med en gammal go vän med avrakade wolwerinepolisonger och en nyare och väldigt go vän
Massage som jag fick  av en go vän, även denne med avrakade wolwerinepolisonger
Att baka en kaka som smakade sitrus, som jag dock inte fick smaka, ´men likväl var det kul att baka
Min första årsstämma, fattade noll, ingen fara sa pappa, det gjorde inte han heller när han var ung
Att ha blivit stryken över ryggen av en helt okänd liten flicka som bara ville mig väl
Att hälsa på Samuel och AnnaLena Ardenfors som är ett stort hjärta personifierade
Ett långt telefonsamtal med en fin kompis från söder med mumlig skogsdialekt och brun nyans
Att äta kinamat med en mamma som inte kunde äta med pinnar utan stack hål på majsen i all förbittring över den ickenärvarande pinnätarkunskapen
Att få ha internetdejt med en långborta boende nära vän som snart kommer hem, prata alldagliga problem, känslor och törntaggar.. Ja jag fortsätter njuta och glömmer min lilla oroskänsla över att jobba imorgon och går och lägger mig i godan ro, det kommer ju ändå trots allt bli en fantastisk dag imorgon med massor av saker att njuta av..

sov gott


3 saker jag inte förstår


 • Hur kan man välja att ta göra abort om barnet som ligger i ens mage möjligtvis kommer att ha ett handikapp eller en hjärnskada när det kommer ut. Jag vet att nu säger folk att det kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte vet hur jobbigt det är att  ta hand om ett barn med handikapp.

  Nej det är sant.

  Men, jag vet också att jag fått så mycket villkorslös kärlek på de mest oväntade sätt från på handikappade på de boenden jag jobbat på under några år. Jag har skrattat och fått så mycket glädje av dessa fantastiska orosbefriade underverk.
  Igår satt jag på ett möte i ett bönekapell då det plötsligt var två små mjuka händer som strök mig varsamt över ryggen. Jag vände mig om och där står en jättefin flicka jag aldrig sett förut med ögonen i kors och med ett busigt flin.
  -Hej, hu äde me däj?
  -Det är jättebra med mig svarar jag, och ler mot henne
  -Va bra, heddå!
  Sen går hon från lokalen och lämnar mig alldeles varm i hjärtat.
 • Varför ska jag alltid bli ett smått nervöst vrak dagen innan första sommarjobbspasset. Ja jag jobbade på samma ställe förra året. Verkar inte vara några större förändringar, därför borde det inte vara några större problem eller utmaningar.
  Men.. i ett enda virrvarr av psykotiskt kanintesovanärjagvetattjagskauppochjobbatidigt och första dag för detta året så blir det kaos i mitt stackars huvud..
 • Hur dessa underbara svenskar kan få den mest fina vardag att bli ett eländes elände. Varför varför varför måste man få in minst 3 dåliga saker när man står och pratar med någon. Märk väl att man gärna ska säga det med en småskrattande röst så att det låter avslappnat coh som att man inte bryr sig egentligen men att man vill att åhöraren ändå ska få veta hur jobbigt man har det.
  Låt mig ge ett exempel jag hörde idag..
  -Ja men den pension jag har så kommer man ju inte långt (och nej, jag vet inte hur hög lön människan hade men hon kryper ju knappast under stolen med tanke på det socialsystem vi har i Sverige eller med den kassa av varor hon hade i handen, kanske, kanske måste hon strunta i den där vecka på Alicante i Spanien).


  Nä sluta ta bort fina ungar, sluta bli ett psykotiskt vrak och sluta klaga.. (observera att jag måste lyssna till mina egna råd..jag är väl inte mycket bättre själv)...  Puss och kram

anställ mig någon!


Idag har jag haft äran att få guida en chilensk flicka som är i Sverige på besök. Det var mycket trevligt. Jag funderade och tänkte ett bra tag vad jag skulle ta med henne på. Vad hon skulle kunna tänkas vilja se och vad som är värt att visa upp.
Även med tanke på de människor jag känner som eventuellt skulle titta upp till Övik så måste man ju vara beredd på att plocka fram diverse turistattraktioner.
Jag har typ gjort upp den bästa lilla Öviksturistturen.
Snälla turistbyrån, anställ mig!
Jag är ju verkligen superduktig på sånt här =)
Det finns supermycket att göra här uppe.  Bara det är fint väder så är detta verkligen en toppen stad ( även att jag använder ordet "super" lite för mycket).

Idag bar det av på vandring upp till svarttjärn. En fin liten tjärn som ligger i närheten av mitt föräldrahem, eller ja i alla fall i Själevad där jag kommer ifrån. Vi klättrade lite, åt lite och pratade mycket. Vi hade även tur med vädret..
Imorgon kanske vi ska iväg och fiska, ja du läste rätt, fiska!
Men Linda du brukar väl inte fiska?
NÄ, men hon har aldrig fiskat och skulle vilja göra det, ställer man inte upp eller???

Som sagt, turistbyrån, anställ mig!

Det som inte är bra är att det blir mycke sydamerika snack och jag går under stolen. Fatta vad jag skulle vilja åka dit alltså. Jag har sånt sydamerikasug. Venezuela, se angel falls, Peru, vandra inca leden, Brasilien..ahh..älskade älskade land!
Det är ju som att suget inte direkt blivit mindre de senaste dagarna. Har pratat med minst tre personer om sydamerika nu. Två vill eventuellt åka med mig och en uppmuntrar mig bara att åka.
Ja hörni, en vacker dag så kommer jag dit.
Hellre förr än senare ; )

Nu ska jag ut och plocka maskrosor, och nej, inte för att de är fina och jag vill sätta dem i en vas, jag ska ut och rycka upp dem med roten och sakta se dem dö för att aldrig komma till liv igen. Maskrosorna ska veta att detta är gården där man får se döden i vitögat!

så osvensk och så mesig

Idag var jag på något så festligt som örnexpo.
En helt vanlig mässa i Örnsköldsvik som inte ger jättemycket.
Denna dag hade de dock en uppvisning i motorcykelåkning inuti en stor järnglob.
Vilket inte bara var häftigt utan även väldigt nervkittlande.
Eller rätt ut sagt, jag var nervösast i publiken.

När dessa galningar skulle till att börja köra knep jag ihop knytnäven och bet mig i läppen, började tänka på allt som kunde hända och hur dessa människor skulle må efteråt om det hände... Jag var helt enkelt rädd.
Jag är en mes!

Men även ganska osvensk.
När kommentatorn skrek:
-Do you want to see this??
Så står hela skaran som kallas publik helt tyst för utomen tjej som bott i Etiopien i sammanlagt 15 månader som skriker
-YES
helt ohämmat. Så stolt!
Vadå, dom andra ville ju se men dom ville ju bara inte skämma ut sig, töntar!


Got to go.. Ciao

sååå fina vänner!

För en vecka sedan bar det iväg mot vad jag trodde skulle bli en intensiv, underbar, kärleksfylld och alldeles perfekt liten roadtrip. Det var precis vad det blev =)


Va otroligt kul det är att ha så fina vänner överallt. jag har hunnit träffa så många. Människor som jag uppskattar, älskar och saknar när jag inte får vara i närheten av dem.
En del närmre vänner som jag delat i stort sett allt med..
En del vänner som börjar bli nära, som jag börjar dela saker med..
En del inte så nära vänner men som tillhör samma familj på någe vis..

Det var en väldigt intensiv vecka, en kväll i linköping, schlager och naturmonument för hela slanten. 
Fyra dagar i Jönköping, träffade älskade Emma och Elin, tittade på lägenhet, fick den, åt Ben & Jerry glass för första gången och shoppade lite för mycket.
En och halv dag i Stockholm. Fick träffa den fantastiska SOS-familjen. Så fina allihop.
Sov hos min fin fina Lorena, hon skrev om vår kväll i sin blogg, det kan du läsa om här

Vi såg Wolwerine i alla fall, den var riktigt bra. Jag gillar (älskar) verkligen Marvel filmerna.

Är dock lite ledsen över att jag inte fick någon riktig kvaliteéts tid me henne. Hoppas hon kommer upp hit på semester.
Även kul att som vanligt som den tönt jag är, hälsa på min vänner på mitt förra jobb. Fick träffa både Edgar och Musse. Det var verkligen sjysst.

På fredagkväll fick jag äran att gästa årets fetaste händelse Harvest Cry på NalenDu har väl inte missat Harvest Cry i helgen? Om du råkade missa fredagen och lördagens möte så finns det faktiskt en chans till som tur är. Imorgon, alltså söndag klockan 16.00 kommer det vara ett grymt kreativt och spännande möte. Missa inte det!

Själv var jag fakttiskt tvungen att åka hem till Övik idag. Blev bjuden på konsert av min favvo extra mamma Anita. Det kunde jag ju inte säga nej till. En  fet konsert med Michael W Smith. Otroligt häftigt att se så många människor som tror precis som en själv på ett och samma ställe.
Tyvärr va ja lite seg i skallen.
Råkade vara uppe lite sent igår kväll, ja hade de ju så nice. Endast 6 timmars sömn (jag är en typisk måstesova8timmarannarsfuinkarjagintemänniska).
Upp tidigt och sen 5,5 timmar bakom ratten upp till Övik.
Lite halvt mosig människa.

Inatt ska jag få vila upp mig efter min semesterresa i Sverige. Hmm, jag trodde det var de man gjorde på semester, vilade upp sig liksom..haha

jaja, nu ska jag sova..


Hepp

P.s de ä faktiskt kul me kommentarer, jag vet ju att ni läser, ni brukar ju säga de, men de skulle ju va kul med lite respons D.s

Späck i häck

Jag har haft som några späckade dagar..
Det är som fullt upp hela tiden, fast ändå på ett skönt sätt.
Får träffa underbara människor, Anna Mähler, Tessie Von Bessie, Tommy och Hanna, Samuel och Annika, Jimmy, Hasse och Lena.. + alla andra fina människor..och inte att förglömma, jag ska få åka bil med Stina och Jakob ner till Linköping på lördag där jag även ska få möta mina fina dahlkvistare (stavar ni med k eller q, kommer aldrig ihåg). Det är så fint med vänner. Det är så kul med vänner.

Idag hoppas jag få tid över till Hannas hårslingning emellan mina olika småjobb som ska ta mig upp i den här karriärsstegen som alla pratar om. Hmm.. kan biltvätt och hustädning ta någon närmre ett toppjobb så då är jag sannerligen nära..

Och för att knyta ihop detta inlägg med ett tidigare, där jag så stolt proklamerade ut en njutande livsstil så kan jag även idag påstå att jag njuter, det var inte bara ord för stunden utan jag har fortsatt njuta ända sedan den minut som förra nämnda inlägg publicerades.

Jag njuter av vänner och livet i största allmänhet.. och över alla småjobb förstås..


och nej det är inte denna bil som jag tvättat och nej jag har inte så manliga händer och armar.. jag har snott bilden..huvva

lite mer vår tack..

Tänk va mycket som kan hända på väldigt kort tid.
Jag kom hem till Sverige för lite mindre än två veckor sedan och jag höll på krypa under stolen för jag tyckte det var så grått och trist här hemma. Hade verkligen tänkt mig lite mer grönska och sol.
Men icket att misströsta! Bara på två veckors tid har det som förändrats markant här när det gäller våren och alla dess underbara företeelser..

Som dessa vackra ting..För övrigt har jag haft en underbar helg med vänner i största allmänhet och mycket närmre vänner i mindre allmänhet (hmm..att försöka använda ord och meningar för att låta smart men att misslyckas fatalt..). Den närmre vännen var Tessie, en glädjens och skönhetens kvinna, utanpå och inuti. Som att jag älskar att ha henne nära. Hon är en hyvens kvinna som "kanske är den bästa och roligaste och sötaste jag vet"...(märk väl Tessie att jag la till kanske, så blir det mer trovärdigt liksom..haha).


Jag njuter av livet och välkomnar sommaren med öppna armar!


Njut

Jag har eller ska bli en riktig livsnjutare, en sån där utan dess like.
Jag märkte till min stora besvikelse att ett gott kex slank ner utan nån som helst vetskap igår eftermiddag. Då tänkte jag att så här kan det ju inte fortgå, det är ju så synd på ett sånt gott kex. Kex är inte till för att slinka ner eller bara försvinna utan njutning. Nej där och då bestämde jag mig.
Jag ska bli en livsnjutare! Detta ska bli en sommar att njuta av.

Idag har jag hittills njutit av:
 • vädret
 • grandoften av de hundratals avverkade granar som låg längs min promenadväg
 • Vattnet som porlade i bäcken
 • Älgkon som blev jätterädd när jag kom joggandes och sprang sin väg
 • Vattenglaset som så ljuvligt släckte min törst
 • Telefonsamtalet från världens bästa Etiopienteam

ja det gäller ju att njuta av allt det goda som livet (Gud) ger...


kaffe med dopp


Ja jag vet inte om det är sorgligt, pinsamt, ett ålderstecken eller bara fint..

Men jag har de senaste dagarna mellan 10-11 betett mig oroväckande mycket som en vuxen, kanske till och med pensionär.

jag har i min ensamhet satt mig med en kaffekopp i handen och gärna med en småkaka på fatet (helst bondkaka). Sippandes på mitt kaffe har jag suttit och tittat ut över vsjön som ligger nedanför vår gård, filosoferande och tänkande har jag njutit i fulla drag.
det svarta guldet...

sätt sprätt på pengarna

Min mor tillbringade en vecka med mig i Etiopien innan jag skulle flytta hem till Sverige igen.
Hennes mage blev fylld med diverse etiopisk kulinarisk föda, vilket gjorde sig påmint när vi väl kom till Sveriges huvudstad.
Och en sak är då säker, det är dyrt att gå på toa i Stockholm.
Min far var inte sen att kommentera fenomenet.

-Ja vissa dom spele ju bort penga, men morsan hon ha ju skete bort 300 spänn!!

RSS 2.0