En dagens tack!


Dagens uppenbarelse: Jag är en praktiker inte en teoretiker... jag gillar att jobba med kroppen inte med huvudet.. Fast en kombintion skulle väl va det bästa..

Dagens fundering: Varför är man så bra på att säga bra saker om folk till andra än just den personen man pratar om. Varför inte berätta för personen ifråga? Till exempel har jag de senaste dagarna fått höra mycket gott om mig själv, men på omvägar. "Han tyck du ä duktig", Hon brukar alltid säga att du är så rolig". Jag blir glad, tro mig, men varför säger man det inte till personen direkt, det blir som verkligare då. Jag ska bli bättre på de..

Dagens familj: Familjen Blad är väl fantastiska.. sök på barnen blad på youtube..wow

Dagens ljusår ifrån: Var hemma hos några vänner. De är gifta, har två ( kanske tre, beroende på om den röda var deras) bilar, katt, har hus (ute i ingenstans), har renoverat huset själva... och dricker Zoegas kaffe. Kan det kännas längre bort än vad det gör för mig.. Lite mörkrädd vart jag allt..

Dagens krigare: Krigade ut målarfärg på ett garagegolv... duktigt.. det vart fint ( det var alltså meningen).

Dagens glada : De ringde från mitt sommarjobb och undrade om jag ville komma in extra, självklart. Har inte behövt sakna jobb sen jag kom hem. Ljuvligt!

Dagens okunskap: Jag vet verkligen inte mycket om aktier.

Dagens hurtiga: Var och tränade med far min.. Att han kunde va en sån spurtis visste jag verkligen inte..

det var den dagen.. vilken fantastisk dag..

Fjäril i en håv..


Jag fångar dig i min tanke
Som en vacker fjäril i en håv
Ljuset glittrar på vattnets yta och jag kan inte tänka på något annat
Vad finns där att hämta
Vad är bara dröm
Finns det fantasier
Utopier som kan bli verkliga
Jag fångar dig ofta
och oftare

min dröm
som en vacker fjäril

Nätra, kärlekens och gemenskapens plats..

Vadan denna lite smått romantiska rubrik.
Ja ni som inte vet vad Nätra är kan jag berätta att det är ett litet område utanför Örnsköldsvik som ofta beskrivs som bushen.
Hur kan jag då påstå att detta lilla skogsberikade ställe är ett kärlekens och gemenskapens plats, jo, låt mig återberätta min dag så ska du nog se att förståelsen ska möta ditt sinne.

Vaknade med ett ryck och en visshet om att idag skulle Gudstjänsten i Bjästa (som då ligger inom Nätra området) besökas, dags att göra sig i ordning och invänta min vite springare (springerska) Hanna.
Klockan 10.45 bar det av.
Jonas och Josefin Mattebo och Maja Fiske stod för lovsången och Bengt Fiske delade ordet. Ett underbart möte som andades närhet med Fadern, tacksamhet för livet med Jesus och en iver att få dela budskapet vidare. Gemytligt, oerhört gemytligt..
När mötet avslutats så säger bänkgrannen ( som råkade vara en av mina närmsta vänners mor och far) "Jaha flickor, kommer ni hem till oss och äter lunch nu då?".
Sagt och gjort, det planerade programmet ändrades snabbt ( det var tänkt vi skulle åka in till stan och lyssna på en liten flickas framträdande i Oscarsgallerian), chile con carne, gemenskap, diskussion om apostelns funktion och onödiga titlar, kärlek och annonser med vackra hus. Lunchen innehöll ALLT man kan begära av en söndagslunch.

Nu var det bara kaffet som saknades och som tur var så var det gammeldagsa cafeét (min gamla sommararbetsplats) Linlyckan öppet för dagen, Vitsippans dag var det som firades friskt. Jag, Hanna och modern i föregående hem och lunchbjudande familj, begav oss i tron om att cafeét skulle stänga 16.00. Kom dit 14.56, skylten på dörren berättade för oss att 15.00 var tiden för dörren att gå i lås. -gulp-
Skyndade oss snabbt in för att se om vi kunde få slinka ner något blött och något lite sött. Det fick vi....puhh..

Eftersom det var vitsippans dag som firades så tog vi oss en tur längs vägkanten ner i diket där det växte vitsippor i massor. Med varsin bukett (jag och modern hade stora, Hanna lyckades bara plocka en liten..märkligt..) i handen så åkte vi hemåt med ett glatt hjärta och ett saligt sinne..

En mycket lyckad dag..

små destruktiva beetenden..

Visst är det märkligt att man gärna vill falla in i gamla mönster, visst är det konstigt att det melankoliska, det smådestruktiva som anses normalt, ibland kan locka. Visst är det lustigt att Paulus skrev om precis samma sak i ett av sina brev för ett antal många år sedan.

Själv känner jag att det är så otroligt lätt att falla tillbaka i den underbara svenska bitterheten...
- Men usch va tråkigt väder vi har idag.
-Jag ska jobba HELA veckan, jag är BARA ledig onsdag och lördag.
-Å nej, nu måste jag gå hela vägen till affären (vilket skulle innebära en promenad på 4km).

Dumt liksom..

Att hinna.. vad har du hunnit?

Jo det ska jag berätta..

Jag har tänkt i flera dagar att jag skulle skriva blogg, men har som väntat på rätt inspirationsrika, sprudlande ögonblick.. Det verkar inte komma så jag startar denna blogg 100% i köttet så får vi se om inspirationen kommer med orden..eller bilderna..

Vad har jag då hunnit med denna vecka..

ONSDAG

Tog nattåget ner till Götet för att hämta hem två peugeot partner med min kusin Anders.


TORSDAGHär sitter Anders och pratar i telefonen (socialt) medan jag intar frukosten på Götets tågstation.


Jag tog ett foto på Anders peugeot när jag för en gångs skull låg bakom.. ;)Vi tog en tur till Falköping på vägen upp för att hälsa på min andra kusin, Anders syster, Anna (observera hunken bakom..haha..).

Anders fortsatte hela vägen upp till Övik medan jag stannade i Märsta för att på torsdagskvällen gå på ett info-möte och sedan träffa lite vänner på fredagsförmiddagen, till exempel Lina den vackra.


FREDAGHär står hon vid havet i Sigtuna, där vi åt en smäktande lunch på "Våfflan". Trevligt!På vägen upp mötte mot Övik jag än en gång Anders, på gatukrogen "Kronan". Han var på väg ner igen för att jobba i Sthlm en vecka. Festligt!


LÖRDAG


Jag och Mor tog en tur till den stora staden Örnsköldsvik, hon hittade en klänning som kunde tänkas användas på ett kommande bröllop, jag skämtade till det att vi skulle ha likadana. Mor tyckte det var en knäpp idé, men jag var fast i tanken och prövade en klänning ivrigt. Titta så söta vi är.. (vi kommer inte ha samma, lugn..lugn..).


Senare på dagen träffade jag mina underbara vänner som jag saknat såå mycket. Elin, Joel, Daniel och Frida.


Frida följde med hem, vi gjorde en fantastisk god middag och avslutade med en vattnig halvslapp vattenmelon som inte var i sitt bästa skick..haha


SÖNDAGKonsert med idolkändisen Kristoffer Hiding, ska tydligen vara en riktig höjdare, ja vet inte jag.. men han var ju bildskön.


Självklart hände det mycket mer, men det var detta jag hade bilder på.. så.. det har varit mycke kompishäng också..


men just de, en sak till, ett kändispan.. jag har sett Bosse Bildoktorn, live! Stolt är jag..


Klicka på bilden så ser ni kanske att det är han..


Ja, jag startade 100% i köttet och avslutade nog så också, bättre än så här blev det inte denna gång.

hej hopp

SVEDALA...Home sweet home..

Jag låter bilderna tala för sig..
I let the pictures speak their language..


      
Sista kvällen med gänget så att säga..
 The last night with my friends..
Hemma! Med mina underbara, galna så kallade vänner Daniela, Lorena och Charlie..
Home!! With my beloved crazy so called friends, Daniela, Lorena och Charlie..

 
Mina underbara chilekompisar Daniela och Lorena, de gjorde min helg helt klart.
My wonderful chilefriends Daniela and Lorena, they made my weekend.
 
Pratar med Etiopien (en dag efter jag kommit hem, separationsvårigheter).
Speaking with Ethiopia ( one day after I came home from there, miss them already).

  
Öhh, jag vet inte riktigt vad det är för fel på dessa två, men de nämnde något om nån klo..?
This two are a little bit..hmm..you know..


Hem ljuva hem
Home sweet homeSjälvklart behövde vi ta en tur på stan ( fönstershoppade endast)..
Of course we needed to go shopping ( just looking)...Ja som ni ser så är jag hemma i gamla Svedala igen, känns märkligt men spännande..
As you can see I´m home in Sweden again, feels a little awkward but also exciting..

RSS 2.0