Nu så..

Nu börjar polletten falla ner..


När man sitter i en taxi själv och amarinjamusiken skrålar i de sönderspräckta högtalarna. Man är på väg hem för att magen krånglar och man kunde inte hålla uppe det tempo som de man var ute med hade. För att spara lite energi till kvällen så åker man hem för att återhämta sig.

Då börjar man inse att detta är livet, livet för sex månader framåt. Det känns härligt!


När man börjar planera och träffar kommiteér för diskutera olika saker i framtiden, framtiden inom dessa sex månader, när kalender börjar fyllas fram till mars, då inser man.. här ska jag alltså stanna. Jag är inte bara på semester.


När man åker minibuss upp till Harar och undrar om man ska överleva resan pga de slingriga vägarna och de tafatta chaufförerna då inser man att detta är vardag för ett tag framöver.


Eller när man sitter under en buske och trängs för att regnet öser ner och det inte finns någonstans att ta vägen. Då känns det bara såå rätt.


När Camilla i teamet slänger ur sig att hon behöver en till tärna till sitt etiopiska bröllop i november och jag har svårt att hålla mig för skratt så förstår jag att "detta är inte Sverige" ( och JA, jag ska vara tärna på hennes bröllop, spännande).


På tal om "detta är inte Sverige",  just det nämns ungefär 5 gånger om dagen. Det är underbart att konstatera att  man inte är i Sverige, då får det gå till på de sätt som de går till i detta land..underbart!


Nu börjar jag fatta vart jag är och vad jag gör...


Men självklart saknar jag er ändå..


en vecka nu..


Lite mer än en vecka har gått, jag har drömt om alla möjliga öviksmänniskor, jag har även drömt om gamla Domus, kan det vara hemlängtan. I så fall underliggande, det känns jättebra att vara här.


Kul med lite annorlunda kultur, alla vill hälsa hela tiden, man kan liksom inte gå i sina egna tankar på gatan, det är alltid någon som ska hälsa.

Sen skriker nästintill alla "Foreigne!!". Vilket betyder utlänning. Det ska jag börja med när jag kommer hem till Sverige..haha


Så vad har vi hunnit med?


Vi har hunnit hälsa på och medverka på möten i de två kyrkor vi kommer att jobba i, vi har på riktigt turistvis visats runt i DIREDAWA av Pettson som varit här förut. Vi har hunnit medverka på ett bröllop och hunnit fira det nya millenniet ( i och för sig sov jag på tolvslaget).

Vi har hunnit åka kollektivtrafik, en upplevelse bara det. Vi har hunnit dricka macciatho säkert två gånger om dan.


Vi har säkert hunnit mer men ja är som lite förkyld så ja örschk int skriva nå mer.

För övrigt så har jag nog aldrig skrattat så mycket åt en bal med toalettpapper. Det var kul, tack tack!

Förresten så har min väska anlänt till DIREDAWAs flygplats, ska hämta den imorgon.. WOHOOO!!!

Gonatt min skatt (mina skatter)..


datorn va sönder..

12 sep


Oj oj, nu har det gått några dagar och jag har inte skrivit dagbok, illa, datorn har varit paj, fast det är fixat tack vare pettson.

Wii!

Iaf så har vi hunnit med att få ansvarsområden, ett millenieskifte, badat på ras hotel, varit i kyrkan, väldans härlig församling, varit lediga osv.

Jag kommer ju knappt ihåg, kanske man skulle ta och skriva varje dag så man kommer ihåg något, med tanke på att man har så fruktansvärt bra koll.. och minne.


Första natten i DIREDAWA..

7 sep

Ja hörrni, nu är jag framme där jag ska bo. Jag har alltså blivit upphämtad i Addis av Samuel och Joel. fantastiska människor!

Samuel kom och hämtade upp mig på guesthouset, vi for och åt på New York. Sen så for vi till Joel, där vi tittade på tv, lekte me Manna(vet inte hur det stavas, men hur som helst är det Joels dotter), gick och fikade´och sov innan vi skulle hämta upp de andra i svenska teamet.

Vi hämtade upp dom sen så for vi den långa vägen till DIREDAWA, där jag ska bo ett antal månader.

En spännande resa helt klart! Det är enormt vacker natur här, så kuperat.


 

Det känns fantastiskt gott att vara här. Känns som att det inte finns någon annan plats jag skulle varit på faktiskt.


Nu ska jag sova min första natt, spännande..ihh..oj har glömt ställa om klockan, ska göra det.


TILLBAKA

6 september

Fantastiskt, jag är tillbaka och det känns huuuuur bra som helst.

Nog för att det bara gått typ fem timmar sen jag kom, men ändå. I´m here...wiii!

Jag är vid gott mod än fast ett bagage kommit bort. Har bara väskan med kläderna här.

Jag tror att väskan kommer tillbaka imorn.

Nu ska jag gå och lägga mig för att senare äta mat med Samuel. Basledaren på stället.

Jag är alltså i Addis nu. Åker till DireDawa imorn bitti.

Nämen jag är väl så trött nu att jag inte kan tänka. Skriver mer sen. HEJ svej


london osv

Jaha, vad ska man säga.. nu sitter man i London, fortfarande helt ovetandes om vad man har att vänta.

Flygningen gick som skridskor på blank is. Mycket bra alltså.

Det är ju fantastiskt att sitta på Londons flygplats. Så många olika nationaliteter som samlas under ett och samma tak. Ja nu är ju Londons flygplats en väldigt stor flygplats med väldigt många byggnader så det blir ju inte bokstavligen under ett och samma tak men du fattar vad jag menar. Hoppas jag..

Det jag inte gillar är att de inte tar VISA här. Jag blev ju så sjukt sugen på en "Froffee", en kaffemilkshake, och att den var fairtrademärkt gjorde ju inte saken sämre. Bredvid menyn låg det dessutom en smäktande gul banan och väntade på att få bli uppäten av mig.

Synd för den för jag hade varken euro eller nån anna valuta som de godtar.

Allt går bra, säkerhetskontrollen kunde gått smidigare. Mitt handbagage är inte det mest organiserade i denna värld. Är även lite väl orolig för att mitt handbagage ska stoppas i sista minut. Väskan är mätt av mig två eller tre gånger och den ska hålla efter Brittish Airways "handbagage-mått", men när jag tittar mig omkring så är jag den enda som har ett lika stort handbagage som underkroppen. Nu är det ju även så att alla har olika stora underkroppar, men om jag jämför med min egen underkropp så att säga. Ja nu ska du inte ta det här fel och tro att jag har lånat folks handbagage för att mäta med min underkropp. Nej jag har använt mitt ögonmått, ja nu vet ju de som känner mig att mitt ögonmått inte är mycket att lita på. Så i slutändan så tror jag att det kommer att gå bra.

Oj vad jag är sugen på kaffe, helt sjukt. Överväger att gå och ta ut pengar, men det känns ju även väldigt onödigt.

Kanske jag ska försöka organisera mitt handbagage och kanske sätta mig och lyssna på lite musik. Tack vare Tessie von Bessie även kallad Chewbacca och Fillerell så har jag me mig en massa bra musik som kan få vem som helst att komma in i rätt stämning.

Jag undrar vad Londons flygplats kräver för stämning, kanske det blir lite Anthony and the Johnsons, kanske lite Kirk Franklin eller kanske lite Shout out Louds, jag det återstår att se..

På återseende.


dags då.

Jaha hörrni, då var det dags.
Dags att frakta kroppen till varmare breddgrader.
Känns overkligt och inte alls som en sanning.
Med packning som väger bly. Med,
ett faktiskt än så länge stilla sinne och ett lugnt hjärta ger jag mig iväg för att att kanske vara med om min mest kulinariska (kan man bara använda det ordet när det gäller mat?..hehe) upplevelse hittills.
Har tänkt komma hem med erfarenhet, med kärlek till etiopierna och ett glatt och gott samvete om att jag gjorde mitt bästa.
Spännande och utmanande.

"Känns det rätt för dig så känns det bra för oss"

Det känns väldigt rätt och bra.
Vi ses om ett halvår hörrni. Någon kanske tidigare ;)

Ha det så jättebra och be väldans gärna för mig.

puss och kram från en snart flygande dam.


RSS 2.0