nu slår jag till

Efter att ha varit utomlands i fem veckor utan kamera så börjar jag förstå att livet blir så mycket roligare med lite fototaganden.

Min bärbara dator har tappat stinget så alla mina foton är borta. Nu krävs det att jag börjar om på nytt, så jag har något att visa när barna blive stor å fått egna små sparvar som jag vill visa min ungdoms stortid för. Jag ska alltså slå till på en digitalkamera.

Men då kommer vi till dagens stora fråga, vad ska man köpa för kamera, den får ju inte va urbota enkel å ba plastig, men den får inte heller vara sådär heltråkigt svår så ja inte ens få upp linskydde. Den ska va bra, helt okej å inte för dyr. Det finns ju så många att välja mellan.. Jaja får väl fråga nån som kan sånt där..

Vad har jag annars gjort med livet här uppe i norrland:

Jag ha hunne vare uppe i ume å hälsat på min underbara vän Frida och min fantastiske vän Daniel. En helt otroligt bra dag som får mtt humör att höjas bara jag tänker tillbaka på den.

Jag har försökt packa så jag får med mig mitt liv ner till STHLM nu på söndag. Flyttar ju ner igen. Det är svårt måste jag säga. Jag ska åka tåg så jag får ju ta med mig så mycket jag kan bära själv. Hur ska man kunna avgöra den gränsen när man vill ha me sig sååå mycke. Just nu har jag en stor överpackad backpackerryggsäck, en stor resväska, en mindre resväska och en liten ryggsäck. Men då har jag inte packat ner täcke kudde och en tvättkorg med kläder. Ihh hur ska detta gå..

Jag har haft en mycket angenäm afton med min mor, laxsoppa, glass, italiensk choklad och kaffe. Let´s dance, hjälp, dexter m.m.

Jag har blive snoozarnas mästare, snoozar minst en och en halvtimme varje morgon.. det ska jag lägga av med!

Nä här ska sovas, ska till Ume imorn igen, det blir väl någe slags shoppingyra och lite gänghäng, trevligt. Umgås med gamla kompisar, så fruktansvärt underskattat!


dagen ord : pissripa ( pappa använde det när han skulle förklara kvinnan som försökte göra livet surt för honom idag, "Åsså säg änn dann pissripa såhär...").

och pojken skrek "IIljahh!!"


Gillar idag
 • promenad i vårsolen
 • film med bror
 • telefonsamtaltjafs som bör ringas, check!
 • att äta väldigt gott mellanmål ute i solen i bakåtlutad ställning
 • att känna en liten, liten glädje över att snart vara nere i Märsta igen
 • att jag ska till Ume på onsdag, jippi, längtar längtar

Ogillar idag
 • sömnproblem som inte ger med sig, tankar som förstör, trycker ner och ger en längtan, saknad efter nåt jag inte vill ha egentligen
 • slask, det blir så blött i sockarna
 • att jag inte riktigt tagit ansvar vad gäller ett uppdrag jag fått, illa linda, skäms!
 • när vänner blir utsatta för saker de inte skulle utsatts för
 • när människor med lite mer makt beter sig som svin

Bäst idag
 • Pojken i 6-års åldern som kom cyklandes (på alldeles för liten cykel) mot mig i full hast, slängde upp vänsterhanden i en hastig hälsning och skrek "Illjahh!!" i ett glädjerus. Kan det varit ett vårskrik, en vårhälsning, eller drömde han sig bort, fantiserade om piratslaget eller dinosaurien som sakta kom emot honom för att sluka honom hel ( det skulle väl vara jag då), ja inte vet jag, ett leende fick jag på läpparna iaf.


Hurra för vårsolen, goda mellanmål och pojkar som vågar skrika IIljahh till främlingar..

handtag, famntag, klapp och...ihh..nä inte idag

hoppashoppashoppas


fick ett samtal

någon som vill ut och resa, undrade om inte jag också ville det

kanske kan vi följas åt

hoppas hoppas hoppas


Planeringen pågår för fullt i min hjärna, det finns många lösningar, men även många problem. Det löser sig, med lite hårt arbete så.

Förortsungar, födelsedagar och begynnande GI fanatism

Lördagkvällen

En slapp kväll med en fantastisk kompis, kan det bli mycket bättre. Prata framtid och dåtid, se film med budskap och musik, äta glass och mysa. Tack Carin!
Förortsungar var filmen det bjöds på. Jag rekommenderar, vill nog ge den 3 glittriga lindastjärnor av 5 möjligaDen var lite mesig med musiken, men ändå väldans mysig, tänk om jag hade en vän som Johan, tänk om alla var like godhjärtade och la sitt ego åt sidan och la ner sin egen bekvämlighet för någon annans skull. Vilken fin värld!

Söndag

Sov lite väl länge, hade ju tänkt ta en promenad innan gästerna anlände, men icket. Kl. 15 anlände farmor, farfar, Mattias (bror) och Erika (brors flickvän). Vi firar två födelsedagar idag, Erikas och Mattias ( i efterskott). God mat och tårta. Yummie..
Hockey framför tv:n. Idag har vi med oss en riktig hockeyfantast. Olle Jonsson även kallad farfar. Det är fantastiskt att höra hans grymtanden, bakom ligger ett enormt hockeyhjärtas smärta och glädje när pucken obarmhärigt flyger över isen.
Jag rycks med i spänningen.

Har börjat titta lite grann på det här med GI, har tänkt att börja leva lite så. Mindre kolhydrater och mer protein.
Det känns ju helt okej, recepten tilltalar mig, nu är det bara det där med att laga till det som känns som ett smärre mörker. Men det kirrar nog jag..

Iaf så har jag iaf en månads boende klart nere i Märsta. Känns väldigt bra! Ska bo hos en kompis mamma ett tag, föhoppningsvis tills jag hittar något eget där jag och Tessie kan bo.
Hon kommer ner till mig i Påsk, jag blir helt lycklig i hjärtat, GLÄDJE!

Nu är det bara en period kvar och det är 1-1.. ihh..spänning.. men nu är det fika i pausen.

hej hej

P.s
Anna - Absolut finns det bilder att titta på. Tyvärr var inte jag fotografen, men bilder finns de. Du är såå välkommen!
D.s

heroes

You´ll never be borned as an hero
You´ll become one

bara 21 år, låt mig stampa, trampa, fundera, vackla, leta, söka, tänka, tvivla, låt mig vara osäker, låt mig byta åsikt, låt mig diskutera, låt mig fråga, låt mig gråta..

Jag har inte bråttom

Har du?Heroes don't cry
Heroes don't cry

Standing here in front of you
A wave of joy and sadness fills the room
Your soul has crashed into a wall
Your world just broke to pieces after all

The days of your life
Leave the world standing outside
But you find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry
Heroes don't cry

The judge decided it's your right
To wake up from the dream of your life
The curtain is about to fall
No need for words, your eyes just say it all

The days of your life
Leave the world standing outside
You find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry

There are days of your life
Leave the world standing outside
You find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry

I can't forget that afternoon

So many times I've been thinking of you
I'm happy that you've decided to live
And what touches me most is what you said
Heaven can wait, can wait, can wait...

Uppdatering, hockey, smutstvätt och fåordig familj, välkommen hem!

Välkommen hem Linda

tack så mycket!

Nu är man hemma i vardagen igen, eller inte riktigt vardagen, men i Sverige i alla fall. Hemma i mitt barndomshem har inte mycket förändrats. Ett nytt vardagsbord, nya tavlor, en ond rygg och en ny lampa, annars, precis som förr.
Ska tilbringa en vecka i denna norrländska kärlek, det är precis vad det är. Kärlek!

Pratade med den kvarlämnade brassen igår. Kändes sådär att lyssna på vad denne gör, jag vill ju också va där. Men det är väl det som det hela handlar om, jag är lite avundsjuk. Bota min avundsjuka..ahh

Det blir mycke smutstvätt efter fem veckors resande, ska nog inte lämna allt till mamma, ska försöka tvätta lite själv.

Hunnit träffa och prata med en hel del människor sen jag kom hem, måste ju försöka uppdatera mig om vad som hänt, verkar inte va så mycke. Nån som gift sig, nån som förlovat sig, nån som tyck de ä tungt i skolan, nån som piercat sig, nån som blivit vegetarian. Har inte hänt så mycke.

Malin påminde mig idag om att jag släppt en otrolt dålig kommentar innan jag drog till Brasilien. Var på en hockeymatch i Örnsköldsviks nya fina arena. En otroligt bra match. Efteråt hade jag suckande sagt
- Det jag kommer sakna mest i Brasilien är nog hockeyn
Bakgrundsfaktan är att jag inte gått på en match på kanske 3 år. Jag hänger knappt me i statistiken.. haha, varför skulle jag sakna hockeyn..

Nu sitter jag här med familjen framåtlutandes i soffan, beredda att utbrista i ett vrål. 4 minuter kvar, verkar som att Modo säkrat segern med en ställning på 4-1. Jag somnade i andra halvlek och sitter på internet under tredje.
Varför skulle jag sakna hockeyn..
Jag kan däremot känna att jag blir väldans patriotisk och hockeyintresserad när det verkligen gäller eller när jag just sitter på en match. Eller när jag vet att någon i min närhet hejar på ett annat lag, t.ex mitt hat-lag Färjestad. Då blir jag extra glad om Modo vunnit över dessa.
Nu skrek dom till.. jag tittar upp lite slött, ser pucken glida förbi ett öppet mål.. hmm..verkar som Hv tagit ut sin målvakt. Mamma grymtar..

I alla fall var jag ute och kände på den själevadska marken idag, mycket trevligt. Solen sken och marken är bar från snö. Hade nånstans hoppats på snö när jag kom hem, men jag tror jag tar tillbaka det, nu vill jag bara ha sommar. Tänker på framtida sommarpartyn, strandhugg och picknickar.
Hoppas du kommer till Sthlm min älskade ängel. Skulle liva upp min tillvaro 500%

Har tänkt på att här uppe är det otroligt

nu SKRIKER pappa - "30 SEKUNDER KVAR!!!"

Jag börjar om, har tänkt på att det är väldigt mycket dialekt här uppe och att vi är väldigt lugna i vår familj, fåordiga skulle jag säga. Men det är ganska skönt också. "man behöv int säge så myche"
Jag har nog tappat mycke av min dialekt, men det finns mer kvar att klaga på för de riksvensktalande människorna i min omgivning.

Nästa mål är nu att få ihop lite pengar så jag kan åka på Sverigeturné. Malin, Emma, Therese, Anna. Jag jobbar på det.
Frida uppe i Umeå ska jag nog hälsa på under veckan.


Nu sitter familjen och kommenterar matchen. De intervjuar Niklas Sundström efter matchen och mamma kommenterar
- Va röd han är

Ja för det skulle nog inte du vara efter en elitseriematch!

Mamma igen
- Målvakten skulle haft nåt som hängde mellan bena som kunde täcka ner till isen

jag skrattar

Det är helt okej att vara tillbaka, det är bara att spara ihop till nästa resa nu. Jobbet ringde till mig idag och ville jag skulle komma och jobba, det var kul att höra både Tomas och Debbies röst. Snart är jag tillbaka, tillbaka till vardagen.

Tills dess lever jag på mammas mat och sover gott i min egen säng.

Tills vi ses och hörs, kärlek!

Cause I´m leaving on a jetplane, don´t know if I´ll be back again ( well I will)

Idag kl. 13.00 star vi uppstallda utanfor hotellet for att "graba" en taxi till flygplatsen. Dar ska vi tillbringa 4,5 smaktande timmar tillsammans for att sedan boarda planet som ska ta oss till Svedala.
Kl. 14.30 imorgon ska vi landa i hufvudstaden.
Kl. 18.40 gar nasta plan som ska ta mig ytterligare en bit narmre mitt barndomshem, darifran blir jag antagligen hamtad av mina underbara foraldrar.

Kvallen igar utvecklades till ett smarre morker. nar jag gick och la mig undrade jag varfor jag ens utsatte mig for att behova aka hem, kanske jag inte alls skulle akt till brasilien, da hade jag sluppit det har.

Morgonsol, utvilad hjarna och fagelkvitter, nagon har nog bett en bon for mig dar hemma. Idag kanns det helt okej att aka hem. Jag kommer anda att komma tillbaka. Suget jag haft de senaste dagarna har slappt totalt ( nastan iaf), jag ar redo att slappa Brasilien for ett tag.

Kanns enormt skont maste jag saga..

sa.. vi ses i svedala..

karlek

ensam i Rio

Min sista dag i Rio..

Underbar och helt forfarlig..

Jag har aldrig trott eller insett att det kan vara en san borda att lamna ett land for ett annat.


Jag har haft en underbar dag for jag har gatt och strosat ensam pa gatorna langs efter Copacabana. Efter fem veckors sallskapande var det skont att skingra tankarna med en enkel, ensam promenad (nnehallande lite shopping saklart) Jag skams nastan over att saga det, men shopping och somn ar nog det basta nar man inte har den basta sinnesstamningen.

Mitt resesallskap lag vid poolen for att fa de sista solstralarna, inte jag, man tanker alldeles for mycke nar man bara ligger ner..

Jag ar iaf riktigt stolt over att jag klarar mig sa bra sjalv, det ar nu nar man inte har brassen med sig som man inser att man faktiskt kan lite portugisiska, iaf sa man klarar sig pa gator och torg. Det varsta ar nar man forstar en fraga och svarar, da tror dom att man ar kingen pa portugisiska, sa da drar dom varsta raddan med ord och jag fattar ingenting. Man ger dom lillfingret och dom tar hela armen..typiskt

Vad kvallen ska innehalla aterstar att se, mat och kanske lite barhang vid stranden. Imorgon vid 13 ska vi bege oss till flygplatsen, det ska tydligen vara nodvandigt att vara dar fem timmar innan planet gar..isch!

Malin: Den fjarde i sallskapet stannar i tva veckor till..
Emma: Later fint de..

Saknar er kompisar valdigt mycke.. sa fort jag sparat ihop lite pengar kommer jag..

Nu ska jag ga till hornet och ta en advokadovitamina ( en mosad avdokado med mjolk och socker, som en milkshake typ, mycket god).

Karlek till er alla.


sjunger pa sista versen nu

Usch det har ar jatte, jatte, jatte jobbigt, det trodde jag inte att det skulle va.. men jag vill INTE lamna Brasilien.
Nar vi skulle aka fran Vitoria och Edgars slakt grat jag som en liten barnrumpa (nastan sa jag skamdes, men de far val ta det som en komplimang). Jag gillade verkligen den slakten. Jag tror nastan att jag maste lara mig portugisiska sa jag kan halsa pa dom. Skulle va jattekul.
Jag raknar med att jag ar tillbaka inom ett ar. Vi far val se om jag kan fixa det. I'll do my best..

Jaha, sa va har hant sen sist da.

Vi har alltsa akt tillbaka till Vitoria och hangt dar i tva dagar, hade en jatterolig fest med slakten pa lordagen. Slutet var roligast..
Usch vad jag gillar dom.. ah jag kan inte tanka pa dom, da blir det bara jobbigt... (tank inte pa dom, tank inte pa dom, TANK INTE PA DOM!)
Jag forsokte forgaves ordna sa jag kunde stanna i tva veckor till, men icke sa nicke, det gick inte..

Iaf sa akte vi buss till Rio i sondags natt. Jag, Noomi och Daniel ( vi har ju tappat en i resesallskapet pa vagen). Bussen var sjukt skon. Man lag typ ner, varsta komforten. Jag sov hela vagen. Borjar bli en mastare pa att sova i forden, hoppas jag sover pa flyget me..

Imorse anlande vi till Rio och varat hotell. Solalskare som vi ar sa gick vi ner till stranden for att lapa dom sista brasilianska solstralarna innan hemresan.
Det skulle vi inte gjort. Nagon usel en snodde min vaska.. Jaja, nu har man varit med om det ocksa..
 Direkt efterat kande jag spontant att det hade varit nice att umgas med Claudia och Chris som tillhor Edgars slakt i Vitoria, dom var bra pa att muntra upp mig ; )
Men jaja, att bli ranad hor val till..
 Sa har ska man inte saga men jag gor det anda, det var ganska spannande, for jag fick ga till ett litet poliskontor pa hornet sen fick dom ringa efter en polis som fick skjutsa mig till ett storre poliskontor dar dom kunde engelska (gratis touring i RIO.hihi). Dar fick jag avlagga rapport om vad som hant och  vad jag hade i vaskan.

Spannande.. ( har passar verkligen mitt motto in kande jag "'Life is like a box of...'').

Jaha sa vad gor man da nar man inte har nagra pengar och visakort langre ( plus att mammas bors och shorts forsvann och lite andra grejer, forlat mamma), jo man tackar Gud for att man har snalla resekamrater, sjalvklart skulle jag fa lana pengar av dom.. Nu kanner jag mig verkligen som barnet i sallskapet..haha
Mer patagligt an nansin.. ( pappa, kan du betala, mamma jag vill ha den dar..).

Ikvall akte vi till Barra shopping, jag shoppade lite grejer, exempelvis kopte jag ett likadant linne som jag kopte i Vitoria, det blev ju snott idag.. Det var mycket trevligt med lite shopping. Det lattade upp mitt sinne.. lite iaf

Och nu sitter vi har pa internet mitt i sena natten..


well what to say, resan maste ta slut nan gang, tyvarr..
usch vad jag kanner mig lag, vad ska man gora for att ''cheera" upp sig sjalv..
man kanske skulle sova, da slipper man kanna sa mycket. Det finns andra saker man kan gora ocksa, men det gar tyvarr inte nu.. jaja

Ska bli kul att traffa mor och far i alla fall, saknar Baloo och Snabbfot.

Ses inom kort, hoppas jag. Karlek till er alla. 


storstadens rackartyg

Igar anlande vi till storstaden Salvador. Vi tankte ta en stadstur ga pa marknad och eventuellt besoka nan kyrka, vi gjorde inget av dom. nar vi kom fram var det for sent for att gora nat utav av dom, sa vi gjorde istallet iordning oss for att ga och titta pa capoeira. Tyvarr var den capoeiran vi fick se capoeira angola, en seg variant. Noomi tycktes bli hypnotiserad sa vi gick darifran.

Vi bestamde oss for att ga till en bar och titta pa lite folk..men gott folk...det var inte vi som tittaed pa folk, det var snarare dom som tittade pa oss. Och det var inga sota blickar.. Vi hade fatt ett litet kriminellt rackartygs-gang efter oss som ville mer an bara titta pa varat rodbranda skinn (vem vet kanske ville dom skala av varat skinn och hanga som souvenir pa vaggen, men att tro det kanns lite som en overdrift).
Det vart lite turbulens i resesallskapet. Paret vart oroliga, Edgar forsokte lugna ner dom med att saga att det var inget att vara orolig over, sjalv, naiv som jag ar sa ville jag bara ata, jag var hungrig. Plus att jag hade inget att bli ranad pa.
Nu kande jag direkt att jag maste sanda en halsning till mor och far. Visst jag ar naiv och hungrig men det skulle aldrig medfora att jag gor nagot dumdristigt eller dumt. Jag har med mig mitt forstand sa langt det nu racker. Oroa er inte.
Iaf sa tog vi oss ner narmare vart boende och satte oss dar istallet, kandes mycke sakrare. Fast dom var som sma gamar runt oss, cirkulerade i hornen. Men vi klarade oss undan nattens fasor.
Pga av detta sa bestamde vi oss for att illa fly storstaden.
Sa idag tog vi var lilla racer och drog ner till Ilheus lite langre ner langs kusten istallet. Sa nu har vi atit middag och ska leta upp en billig pousada ( typ vandrarhem) att bo pa.

Nar vi tog oss hit hande det forresten en lustig grej. Vi undrade om vi var pa ratt vag, vi hade ju tagit ut riktningen pa kartan och funnit en vag som skulle ta oss hyfsat snabbt till Ilheus men ville anda fraga en infoding. Sagt och gjort. Edgar vevade ner rutan och fragade en trevlig man. De bytte nagra ord, Edgar sag lite forvanade ut, sa nar han vevat upp rutan igen fragade vi vad mannen sagt,
- Han sa att den pa kartan utsatta vagen inte fanns utan holl pa att byggas

haha, hur kan man satta ut en vag pa kartan som inte finns..haha, jaja..vi kom ju fram iaf.

nu ska har sovas..eller leta en pousada iaf.
kramar till alla och an en gang, era kommentarer gor mig mycket glad. Tack!


glad glad glad

ahhh va psykande, jag har forsokt fa min bloggsida att funka nu en halvtimme, nu funkar den och nu har jag knappt tid att skriva.. jaja
ska forsoka fa me lite grann anda..

jag ar sa glad glad glad..
jag kopte en skrivbok igar sa nu kan jag skriva ner mina tankar och funderingar, sa skont.. jag fattar inte varfor jag inte tog med mig en eller kopt en lite tidigare, jag har ju varit sa sugen pa att skriva men jag har ignorerat min vilja och langtan, men nu, nu sa har jag en.. JIPPI! Tessie du forstar min gladje, right?

Idag aker vi vidare till Salvardor, vi ska till en marknad, hoppas jag hittar nat att kopa dar, det tror jag nog att jag gor :P
Jag ska kora dit eftersom det ar stor risk for poliskontroll och jag ar den enda utav oss som har internationellt korkort. Vi har som redan haft en liten dispyt om det dar..hehe
Nar vi var pa vag hit till Praia do Forte fran Mangue Seco sa korde Edgar, nar vi stannade pa en mack sa min kvinnliga ( det ar sant) intution att jag kanske borde kora, men jag ignorerade intutionen ( dum dum dum) och Edgar fortsatte kora.
Vi blev saklart invinkade till en poliskontroll och en liten, kort maktgalen, sur polis kom fram och ville kolla pa nat sorts bilregisterbevis ( inte vet val jag vad det heter), pass och korkort, allt gick ju bra fram till det dar med korkort. Det ar ju bara jag som har det som galler..ahh.. polisen tycktes inte vilja slappa oss vidare. Medan denna lilla maktgalne van pratade allvar med Edgar sa kommer en annan langre polis upp bakom den lille, tittar pa mig, ler lite smatt och gor tummen upp.. haha, han var pa varan sida. Tydligen sa hade han sagt till den lille
-Horro, ska du inte ta och slappa dom.
Motvilligt slappte han oss, men jag var tvungen att kora darifran. Nar jag svangde ut la jag pa mig mitt gladaste vanligaste ( A med prickar over) leende och vinkade adjo till den lille..
Den langre sag jag tyvarr inte, men jag kanner att han var en riktig snall man, vi kunde kommunicera han och jag..hahaha

Igar tog vi det mycket lugnt, jag vaknade fore alla andra, tvingade ( kanske inte tvingade men jag fick vanta for att hon skulle kliva upp) med mig Noomi pa frukost och internet. Efter det gick jag ensam till poolen, riktigt skont. man ar ju inte ensam sa mycke nar man reser sa har, sa det var behovligt.
jag tankte, funderade och dromde, det var da jag bestamde mig for att kopa skrivboken, mina tankar blev for manga och for stora.

Sen tittade vi pa stora havsskoldpaddor, mycket intressant. 
At middag pa en restaurang som hette Terra brasil. Deras uniform sag ut som en billig variant av kilt, skrattretande. Men god mat hade dom.
Efter det tog vi en chokladmilkshake och nan sorts efterratt pa café Tango ( riktigt fint café, jag ska lara mig portugisiska och flytta hit och jobba har...yeah right). Jag blev sa illamaende, usch va jag madde illa, hade atit alldeles for mycke.. bla.. jag njot inte en sekund av varken milkshaken eller efterratten.. ahh
illa...


slutligen for denna gang

Emma - jag alskar dig ocksa, tittar pa nyckelringen OFTA
Pappa - jag har nagot att beratta, jag korde bilen, sen kom vi till en grusvag som var ganska elandig, da fegade jag ur och lat Edgar kora, an fast jag kande efterat att jag hade varit full kapabel att kora den. Ahh, vagen var inte ens lika illa som vagen till stugan nar den ar som varst. Jag skams..
Lotta - tack for halsningen och ja - Tragen vinner!!alskar era kommentarer och halsningar, sa fortsatt garna me det..

live life och kom ihag "life is like a box of chocolate..." ni vet resten

glass i stora lass, strandade valar och fyra tunga kilon

Jag har de narmsta dagarna...

 • Akt bil upp langs kusten och nerfor kusten
 • Badat i havet mitt i natten ( vi blev varnade for hajaktivitet, men ar man dum, naiv och lite viking sa struntar man i det. Sen gar man bara ut till knahojd, skriker varje gang nanting slar mot benet i vattnet och ar livradd).
 • varit en skittrakig medresenar i bilen, somnat sa fort jag satt mig i bilen, om jag inte kort saklart
 • ropat GUPP och HAL(alltsa med en prick ovet A:et) sjukt manga ganger, daliga vagar!
 • Partajat, solat och badat pa ett lyxigt stalle som hette Porto Seguro, bodde som en drottning
 • Rakat somna i en hangmatta pa balkongen nar jag kom hem efter en utekvall pa en o, det var magiskt
 • Haft tva otroligt skona dagar pa en sjysst o dar man bara kunde ta sig fram med beach-buggy for att det bara var sand pa on.
 • Solat och badat och gjort bort oss pa ett stalle som heter Praia Do Forte
 • Ramlat pa stenar vid havet sa jag fatt skrapsar pa armbage och kna, jag kande mig som en strandad val
 • Forsokt forsta portugisiska, det ar svart alltsa.. men jag fortsatter att forsoka
 • badat i "piscinas naturais", det ar alltsa naturliga poler i havet
 • atit suverant god italiensk mat
 • druckit cola light sa mycket att jag inte vet om jag kommer dricka det mer, nansin..
 • fixat mina forsta souvenirer..jihoo (harmed vill jag klargora att jag inte kommer att kopa med mig sa mycket till vanner och nara och kara, tyvarr, skulle garna gora det..men men..)
 • atit glass pa ett stalle dar de hade self-service, man tog sjalv av dom 60 ( !!!) sorterna sen vagde man det, kostade typ ingenting och jag tog hur mycket som helst
 • jag har gatt upp minst fyra kilo..ihh..det blir sallad i en manad nar jag kommer hem..


ja det var val en kort sammanfattning av de narmsta dagarna.. men da har jag inte namnt grodan som spelade dod i tva timmar, strandraggaren som ville dansa lambada, killen som alltid forsvinner och den ospolade toaletten(jag har mardrommar om den och kommer nog ha ett bra tag framover).

ska forsoka skriva lite mer kontinuerligt!
jag saknar inte sverige, jag vill stanna kvar och jag har bestamt att jag ska ta med mig min familj hit i jul(vad sags om det baloo?).

nagra vitsord pa vagen som jag lever pa och hoppas att jag formedlar "Don´t worry, be happy" och "Always look on the bright side of life".

"life is like a box of chocolate, you never know what you get" ( trodde absolut inte resan skulle bli sahar, men som sagt, man vet aldrig hur det blir.. spannande)


jag lever

ni kan vara lugna, jag lever.. har tyvarr inte sa bra tillgang till internet.. men jag har det grymt bra..

skriver snart

Vitoria - até logo (vi ses)

Nu har vi avverkat en vecka i Vitoria och vi ska vidare upp mot kusten i varan racerbil. Vi har hyrt en liten volkswagen gol, mycket mysig och mycket liten.

Veckan i Vitoria har varit mycket bra, vi har tagit det ganska lugnt, den borjade ju med att bade jag och Daniel vilade i forkylningens skugga. Men mycke slakt (inte kottslakt utan relatives) har vi hunnit med. Lite shopping och lite, pyttelite strand, bad och sol.

Vi ar alla lite less pa kott, ris och svarta bonor, det har blivit lite mycke sant.. Edgars mormor verkar tycka att det ar en VALDIGT bra matratt.. det ar det ocksa, men inte varje dag kanske..hehe
Darfor at vi pa mcdonalds igar, mycket nice!

Veckans mest anvanda mening ar nog : Vart ar Edgar nanstans?
Vi hoppas alla att vi slipper anvanda den ett tag framover..haha

Veckans favorit ar Edgars lilla kusin Jeffrey som ar tio ar och antagligen kommer att bli gay. Han ar underbar, me like.. Vi har spelat mycke domino med varandra.
Nar inte spraket racker till, da kan man alltid spela domino har jag markt, da bygger man broar..haha

Forkylningen har lagt sig sa du behover inte vara orolig mamma eller det kanske ar pappa som oroar sig mest? Nu har ni bilkorningen att oroa er over..nej da, det kommer ga bra. Vi kor bara pa dagen och vi tar korta strackor i taget.. lugn och fin

Nu ska vi vidare..puss sa lange..

Até logo

RSS 2.0