trött...

Tröttsam dag med mycke tankar och funderationer, förhoppningar och missmod..

Hur kan nåt så nära vara så långt bort?

Mycke beröm, bekräftelse och komplimanger, varför tar jag inte åt mig?

För att det var inte du som sa det..

varför säger inte du något?

Glad över sms:et.. över det andra me.. sen tog det slut.. hallå?

Vad menade du med imorn? Som en förhoppning eller bara vara trevlig?

Jobbar hela helgen, blir trött, borde sova, kan inte.. dumt

Åkte till solna efter jobbet, skrek med i Håkan hellströms sånger.. "När man ääär uuuuuuuuung vill man bliiiiii höööööööööög!!!!"   "Koom igen Leeeeena, vad skulle vi annars göra", vände i Solna och åkte tillbaka, var tvungen att sjunga ur mig lite.

Många planer och mycke bollar i luften.. vill inte svika bara

Gillade er, gillade hela grejen att lära känna.. att vara en av er.. haha

Ska sova, saknar dig, saknar närhet..

Vill du låna mitt hjärta? Igen.. men snälla lämna inte tillbaka det den här gången.. Inte.. nähä....förlåt.. menade inte...

Hur är det med dig Linda? ( en orolig kollegas vänliga ord), jag förstår att det måste vara jobbigt att inte ha nån lägenhet å du undrar väl över det här med jobb och så...

Nej, fel, fel, fel! jag är inte ett dugg orolig över det, eller ja, det skulle ju va kul om de blev som jag vill.. men det behöver inte bli så om det andra bara blir som ja vill... inget blir som jag vill..

Veckans dumhet: Går runt och säger att jag inte tror att jag nånsin kommer att bli något vettigt...och att man inte behöver bli något.
Vad är det för ambitioner Linda!? 
Dumheter, jag kommer visst bli något, jag kommer bli världens bästa Linda Jonsson

så de så

historien återupprepar sig..

ahhh

jag har verkligen tappat förmågan att sova gott, eller att sova överhuvudtaget..

men nyhetsmorgon har väl aldrig varit intressantare, de pratar om en ubåt.. hmm

iaf så kan jag knappt bärga mig..

sömn

Ahhhh....

jag har förlorat förmågan att sova gott..

men det är en sjysst video på mtv iaf..

å jag gråter...

Att jag brukar gråta till extreme home makeover, sorgliga filmer å annat hjärtskärande, det visste vi ju redan, men att jag skulle gråta till när och fjärran, det trodde väl ingen!
Men här sitter jag, med tårarna trillandes nerför mina kinder... Paolo Roberto köpte plommon av en transylvansk (heter de så?) kvinna till ett enormt överpris.. hon fick lika mycket som en transylvansk bonde hinner tjäna på en vecka. Hon vart så glad, hon kysste Paolo flera gånger... Den summa hon fick motsvarade 140 svenska kronor, 140 KRONOR!!!! Det är ju ingenting, tänk att så lite kan göra så mycket..

Åh nu sitter jag och gråter..

Jag har kommit på en bra grej idag, jag är inte den smartaste i den här världen, men jag har iaf oftast hjärtat på rätt ställe, å de betyder nog ganska mycke. Det är iaf viktigare för mig ( hmm, är detta ännu en ursäkt till varför jag inte behöver börja plugga...haha).

Varit hos JT idag, hon tyckte att jag verkade så glad, så positiv..att jag verkar ha bestämt mig för rätt grej.. så är det nog.. det är en bra dag!

Har bestämt mig iaf.

Lina hade familjeråd med mig igår, jag var nervös, trodde att hon skulle säga att hon inte ville bo med mig längre... det ville hon, fast hon ville flytta närmre stan, så nu måste vi börja söka lägenhet. Det fixar sig..

Joel tyckte att jag har börjat prata hemskt ordentligt..ahh, ve och fasa, har min norrländska fana veknat, har min vikingahjälm åkt på sniskan, har min norrländska råstyrka utbytts mot den hemska, förfärliga stockholmsvagheten...jag vill inte de..

Tur att jag ska hem en vecka, då får jag lyssna in pappa och mamma, då får jag mättas av härliga ordböjelser som knappast finns me i nån ordbok..

Nu är jag ledig fram till kl. 16.15, då ska jag träffa en flicka jag eventuellt ska va ledsagare till, hoppas det går bra.. det tror ja..

Ikväll ska jag på mitt första spinning pass har jag tänkt, känns fruktansvärt jobbigt..haha..så otränad..skärp dig Linda! ja jag ska dit..lugn!

på återseende..

om man vill läsa bloggar från förut så kan man titta in på linda.paltkoma.se

och kom i håg, det är alltid kul att läsa kommentarer, vill ju veta va de ä för folk som läser mina bloggar, kommentera mera så att säga..

Höjdpunkterna för helgen är givna...

Det har varit som en fest..

Jag har ju varit i linköping hos ovärderliga vänner, malin du är en underbar människa som jag inte kan sluta älska och beundra...

Kom dit i fredags... lite sliten efter en hård arbetsvecka, okej hård var att ta i.. jag tror mer att det är mitt funderande som tröttar ut mig.. iaf.. i linköping var jag. Softade oss igenom fredagskvällen, idol och varma mackor stod på schemat, annars var det valfrihet som rådde.. Vi valde att gå och lägga oss tidigt.

Lördagen kom sakta men säkert, jag hade sovit på soffan som var mindre balanserad, jag halkade åt ena sidan hela tiden och kudden var likamed obefintlig, men jag klagar inte, utan konstaterar ( dessa fenomen var dessutom såna som åtgärdades till natten därpå). Malin och jag begav oss ut på Linköping gator och torg, Malin guideade mig proffsigt igenom staden. God middag inmundigades hos paret Dahlkvist. För att återknyta till gårdagens blogg så vilade jag innan och efter middagen, som den förtidspensionär jag är  =P

Vi gjorde iordning oss för den stundande festen, vi skulle till systerkollektivet på vallhallavägen (?). det var en mycket angenäm fest, men vi konstaterade dock ( vi tre övikingar som inte kände så många andra(det var fler övikingar där men dom kände många andra)) att vi var väldigt dåliga på att socialisera oss. Vi kanske inte är lärda till att göra det. Inte vet jag, men jag plockade fram två festliga böcker om kamikazekaniner som tar självmord som vi läste i godan ro ( då såg det ju iaf ut som att vi gjorde något). Nu får ingen tro att vi hade tråkigt på festen, tvärtom, men som sagt, vi är bara sååå otroligt dåliga på att socialisera oss.

Vi får hem vid 12 snåret för att... ja just de, förtidspensionär var det, gå och lägga oss.

Söndagen tillbringades i munterhetens tecken.. Vi var på ikanohuset, nordic och diverse andra affärer. Sen åt vi på en pizzeria, jag åt kyckling som såg mer sjuk än frisk ut ( höll på att skriva att den såg mer död ut än levande..haha). For hem, sjöng lite singstar, inväntade klockslaget 16.00 då vi skulle bege oss till Myran, som hade bakat en bananpaj som var mycket godare än vad den både lät och såg ut. Den slog faktiskt mycket av det jag ätit i sliskväg.

Buss hem i tre timmar, hemma...

Till rubriken... höjdpunkterna för helgen är givna

Vi pratade om fantomen och jag ställde frågan
- vad heter fantomens hund?
Emanuel svarar som den fantomenkännare han är
- Devil
Jag och Malin fortsätter prata, det blir lite tyst och Emanuel säger dödsallvarligt
- Det är ingen hund, det är en varg


När vi var på festen och hade konstaterat att vi var väldigt dåliga på att socialisera oss, så satt vi som några nördar i soffan, som ett litet fånigt öviksgäng. En kille sätter sig bredvid oss och börjar prata med några andra, han sträcker sig efter skålen på bordet, frågar sina vänner vad det är för något, de vet inte så han passar över frågan till oss. Malin svarar pliktroget
- Det är vindruvor, från Fannys hemmaodling i hennes uterum.
Varpå killen vänder sig om och fortsätter prata med sina kompisar.
Malin säger stolt
- Där startades nästan en konversation

hahahahaha, festligt, mycket festligt!!

Pensionären tackar för sig..


Ibland undrar jag om inte jag kanske är pensionär i förtid.
Jag gillar väldigt mycke att vila, jag vill vila före maten, efter maten och gärna under maten... nä kanske inte under maten men..
Jag gillar väldigt mycke att plocka bort dom gula bladen från mina rosa pelagoner (PELAGONER!!!).
Jag tycker väldigt mycke om blommor överhuvudtaget, gillar att plantera, fixa, dona.
Jag tycker att det är väldigt kul att gå på apoteket å titta om dom fått in nå nya intressanta produkter.. dessutom har jag ett apotekskort..
Jag gillar hälsokost..
Jag går gärna och lägger mig 22 på kvällen än fast jag inte ska upp tidigt dagen efter.
Jag vill ha en katt som kan hålla mig sällskap när jag är ensam ( okej detta gäller inte bara pensionärer, men punkten passar ju in på listan så).
"Så där kan man ju inte klä sig, ungdomar nuförtiden", "det var bättre förr", är tankar som ibland tänks för ofta och för högtVarför då denna betraktelse..

Jo jag är hos Mallan Brallan å Nulle i Linköping, vi har gått på stan idag och jag vill bara vila och vila och vila..haha, direkt när vi kom hem från stan ville jag vila, efter maten ville jag vila..nu vill jag vila..

Vi ska på fest ikväll, egentligen vill jag mest vila..hahahaa...så tråkigt..
Nä´ra, pensionären tackar för sig, rycker upp sig, taggar till, byter om och blir den partydrottning hon alltid strävat efter att vara...
Inga pensionärstakter här inte...

Ha en trevlig kväll..heppIbland väljer jag att skratta...

Mikael Persbrandt är så otroligt rolig människa...
Jag ser på 45 minuter..
Han säger så dumma/roliga grejer..

Idag har varit en tumultartad dag, pratat med JT, även hälsat på några vänner som gav mig några bra råd.
 Nu måste jag alltså bestämma mig, min värld vändes upp å ner när det ställdes ett ultimatum på mig.
Jag har fått hemläxa också..

Som jag skrev i förra bloggen så var jag i Övik i helgen. Nu vet dom allt.. det känns väldigt skönt, dom är liksom me på hela grejen. Det gick lättare än jag trodde.. Ni är bra, älskar er!

Idag har jag skrattat så mycket, mest för mig själv..haha, kufiskt skulle ja säga.. jag har lagat Linas soffa idag, mycket händigt , när jag skulle sträcka mig efter en grej så råkade ja tappa fotfästet och liksom la mig över soffan, samtidigt som det hände så märkte jag att jag glömt svälja, så jag dreglade på golvet, det tyckte jag va väldigt festligt så jag skrattade länge å väl..

Jag tycker att alvedon har jätteroliga reklamer nu, dom som sitter i busskurerna osv. Det är bara en text, på en står det "Ursäkta, du har ditt paraply i mitt öga". Hahaha!! så kul.. jag skrattar alltid högt när jag far förbi dom..

Lina som jag bor med är så snäll mot mig, alltid, men en extra snäll grej är att hon gav mig en cd-skiva i måndags, Anna Ternheims nya.. tack tack tack!! Kärlek till dig!

Sen har jag fått tre andra cd-skivor idag, iofs brända, men ändå.. det trodde jag inte  ; )   Tack så jättemycket, det var väldans snällt!

Jag ska nog sova snart.. men jag ska se färdigt programmet med persbrandt, han ä otroligt festlig, det går ju inte att komma ifrån..

å glöm för allt i världen att det alltid är kul att få kommentarer, så kommentera mera =P

Fredag den 13:e kunde inte vare bättre..

Jag började med att kliva upp, tidigt, tidigt, alldeles för tidigt med tanke på hur sent jag gick och la mig...
Jobbade förmiddag, kånkade möbler med chefen, kul grej, hoppas hon inte märkte hur trött jag var egentligen =P

Skyndade mig så in i norden till Arlanda för att äntligen komma mig hem till mitt älskade norrland, mitt vackra hem, min kära familj...
När vi kommer fram jag och Joel så står det "flighten stängd, kontakta personal" när jag ska checka in på självincheckningen. När Joel testar så går det utmärkt. Jag tar kontakt med personalen som konstaterar att min bokning hamnat på flyget innan, fråga mig inte hur, antingen min klantighet eller något datafel, jag hävdar det senare. Personalen skickar mig vänligt vidare till biljett och bagageinformationen. Jag kommer fram, en halvtimme tills vårat flyg ska lyfta. Jag förklarar situationen för herrn, han hävdar att det är jag som gjort fel och säger att jag inte kommer att kunna åka med nu iaf för planet är fullt. Precis i ögonblicket som han säger "det finns en flight kl 18.10 som jag kan boka in dig på" lägger Joel en hand på min rygg och säger att han nog borde bege sig till gaten. "Gör så" säger jag med gråten i halsen. Jag orkar inte...

Ensam står jag kvar och herrn i luckan frågar efter mitt leg. Han får det och jag böjer mig ner för att plocka upp mobilen i väskan, tröttheten gör sig påmind och känslorna ligger verkligen på ytan, en tår trillar nerför min kind och jag torkar snabbt bort den inna nån hinner se. För säkerhetskull tittar jag mig omkring för att försäkra mig om att verkligen ingen såg / ser den otroligt löjliga flickan som nästan börjar gråta för att hon måste vänta tre timmar på nästa flyg. När jag vänder huvudet åt vänster stannar min blick på ett välbekant ansikte, min barndomsvän!

Min dag är räddad.. jag tar emot min nya biljett och går för att hälsa på Lisa som hon heter. Vi kramas och det visar sig att hon precis kom från Örnsköldsvik med det plan som jag skulle ha suttit på. Hon är på väg till Malta för att lära sig mer engelska. Hon ska inte åka förrän kl 21 så jag bjuder med henne hem till mig. Jag bor bara en kvart från Arlanda, i Märsta så det går snabbt att ta sig fram och tillbaka..

Vi äter och sitter och pratar, tar upp en massa minnen. Jag kommer fram till att jag saknat den här flickan mer än jag visste... Vi har gjort så mycket dumt tillsammans..

vi åker tillbaka till Arlanda vid 17.30 och vi tar farväl och lovar innerligt att vi ska hålla kontakten, jag hoppas och tror att vi kommer att göra det!
Jag kommer med planet och befinner mig på välbekant mark en timme senare. Sov hela flygturen!

Äter i ett kaos av renoveringsoreda. Vi håller på att bygga om hemma. Men det gör inget att det är stökigt ( man måste ha skor inomhus, så stökigt är det), att vi inte har nån spis eller att mitt rum är fullt med grejer, inte ens min säng har fått vara i fred. Jag är hemma i Övik... hemma i Övik


Haft en underbar dag med oväntade inslag.. som till en början bara såg jobbiga ut men som visade sig bli höjdpunkter.. =)

Linda Jonsson en expert på att smuggla..


Det är nu dags att erkänna, att kliva ut, beredd att ta sitt straff, att sitta med lampan riktad rakt in i pupillens mitt, höra frågorna och svara ja...JA jag smugglar...

..jag smugglar dumma tankar

Förut var jag så bra på att säga nej.
- Nej jag vill inte smuggla, jag vill inte ta på mig några såna dumheter, tänka såna dumheter, jag åker bara dit, mitt liv kommer bara bli ett kaos.. jag vill inte bli illegal tankesmugglare..

Först visste jag inte riktigt om att jag gjorde det, det var ju så oskyldigt, jag smugglade in nån dum tanke när jag kastade ett sista öga i spegeln innan jag skulle ut, "det där vart ju inte så bra", eller, "ja man får väl va nöjd med att man har alla delar på plats iaf". Eller när man stod i provhytten och testade den ursnygga bikinin, "tur att den inte passade" försökte man eftersom den antagligen kostade alldeles för mycket. I själva verket hade man insett att ingen skulle lägga märke till bikinin utan bara den alldeles för stora kroppen innanför..

Då var det bara några tankar nu och då.. några små oskyldiga...
Nuförtiden är jag proffs på att smuggla in dumma tankar i mina lilla hjärna, jag fraktar dom noga förpackade för att ingen ska se dom, för att ingen ska förstå att dom finns där inne, där inne i mitt huvud för att sakta förgöra mig, förgöra den lilla självkänsla jag har kvar...
Många dumma tankar när man bytt om trehundra gånger inför kvällen och alla "snygga" står och väntar med stampande fötter i hallen. Inget passade och inget blir lika snyggt som på "dom". Eller när man gått på stan och "hon den smala" går i alla märkeskläder butiker och klagar på att inga kläder är designad som hon vill att dom ska va designad. JAG SKIT VÄL I OM DOM ÄR RÄTT DESIGNAD, jag kan ändå inte få på mig dom... Det är inte ens nån idé att jag provar.. Hur många gånger har det inte hänt att man tänkt att "kanske skulle den där i största storleken passa", man provar och man blir än en gång förödmjukad inför sina grymt supersmala och snygga kompisar som tittar på en med en blick som säger "Ojdå, nu vart det lite jobbigt, stackare"

Dumma tankar när "han" säger att hon är skitsnygg och syftar på kändisen i tidningen Klick.

Dumma tankar när "hon" säger att hon tror att han är intresserad av henne.

Dumma tankar när jag funderar på om jag ångrar mig, om jag kanske inte skulle släppt taget utan fortsatt kämpa, det hade kanske blivit bra, dumma tankar som att "han" skulle ändå inte vilja ha dig när du ser ut sådär..

Dumma tankar när "han" inte ville något mer, ville bara leka med bytet innan han skulle slakta det sakta..sakta....sakta..


Jag smugglar tankar och ibland önskar jag att nån skulle komma på mig så att jag åkte dit...

En vanlig dag bland många andra..

 • varit ledig hela dan
 • slappat
 • pratat med JT min vän
 • gjort en fiskgryta som var god
 • cyklat
 • ätit kanelbulle på kanelbullens dag
 • haft pappabesök av Linas pappa som ska sova här

Detox??

Jag har läst så mycket om detox på senaste tiden och pratat om detox.
vad är då detox, jo nu ska du få höra, det är nån sorts urrensning av gifter ur kroppens alla inre organ. Låter ju härligt. Tydligen ska vi ju få i oss så mycke gifter i maten, typ kemikalier och skit som fastnar och ligger som små elaka monster och förstör kroppens naturliga balans..
Detox kan man alltså göra på flera sätt till exempel genom att äta frukt som inte är besprutat i typ fem dagar eller göra en tarmrensning ( låter farligt och lite illa) eller gå på en detoxkur som innebär att äta viss sorts mat i fem-sju-fjorton dagar beroende på hur länge man vill hålla på och vilket resultat man vill uppnå.
Jag och min vän på jobbet har bestämt att nu när vi jobbar med varandra i helgen så ska vi bara äta frukt, vi ska alltså kalasa på frukt i tre dagar. Härligt..
Jag tänkte faktiskt vara duktig och börja redan imorgon i smyg. Tänkte ta mig till en hälsokost affär och köpa mig lite grönt örtté som ska vara toppen för kropp och hälsa.. man ska visst dricka sjukt mycke té när man detoxar..

Egentligen är jag väl lite skeptisk till hela grejen, men det skadar väl inte att prova. De positiva effekter jag hört talas om är..
 • du får mer energi
 • hyn får mer lyster och blir renare
 • håret bli glansigare och tjockare
 • förbränningen i kroppen ökar
 • ögonen blir klarare
sen var det säkert en massa mer också..

Ja vi ser väl om det funkar.. hehe


Kort om idag:
Jag har varit ledig, förutom ett kort konferenspass på 2,5 timmar. Fått löneförhöjning. Bjudit grannen på middag. Lånat många böcker på biblioteket. Saknat mamma och pappa sjukt mycket! Bakat en kaka. Blivit glad över att Modo spöade eländeslaget färjestad (JIPPI!!!). Lagt in annonser på bilen jag ska sälja..
http://www.blocket.se/vi/9587972.htm?ca=11_s


nu ska ja sova, vad jag ska göra imorgon är väldigt ovisst faktiskt..vi ser, vi ser..

Helg ljuva helg..

En del helger är faktiskt ljuva. Denna var mer än ljuv, den var underskön och vacker..

Lina och jag for in till stadens myller av festglada, partyklädda människor med lust att göra av med den nyinkomna lönen.

Vi försökte först att komma in på Berns, det gjorde vi med storhet men problemet satt i att det kostade 150 friska pistoler och vi var inte så sugna på att kasta ut så mycket för en timmes häng. Ja vi skulle mest bara vänta in att två kompisar från Linköping skulle hämta upp oss, så vi skulle inte hinna me så mycke och få valuta för pengarna. Vi drog vidare och tänkte att lite barhäng på fridays är väl aldrig fel.. fast lite dyrt de me, vi tog nån milkshake, dom va i världsklass. mysigt barhäng med en av mina bästa vänner, ovärderligt!

Hämtades upp av några andra av mina bästa vänner (okej Emanuel du är väl inte en av mina bästa men helt klart kvalar du in i klassen under. Min ständige rådgivare). For hem till vår lya för att slagga några få timmar.

Upp med tuppen, väcktes av en golande Malin som givmilt bjöd på en halv satsuma. Slänga i sig lite frukost och bege sig till city för att inhandla månadens plagg ( haha, kunde man hålla sig till ett plagg i månaden skulle man ju bli rik).

Efter timmarnas öde slag så började mörkret lägga sig och tröttheten gjorde sig påmind, Linda och de andra ville hem. Sagt och gjort..

På kvällsidan bjöds det på vegetarisk lasagne och äppelpaj till efterrätt. Joel var även gäst i denna boning.. trevligt må ja säga..

Gick och la mig innan festen riktigt tog slut men det var det värt, vaknade utvilad (nåja). Möte på Märsta pingst, tema: Barbarisk kristendom..bra grej..

For in till stan med vännerna, igen.. Åt på max och gick på toa tre gånger inom loppet av en timme, otroligt liten blåsa..

Sa adjö till vännerna och for hem. Carin och senare Alex  kom på besök, glädjande och uppfriskande..
Såg dagboken, underbar film med mycket kärlek!
Och nu sitter jag här och funderar starkt på att gå och lägga mig...

Helgens kändispaning:
 • såg Lena Endre på hollywood och red devil ( skulle köpa skor åt pojken sin, absolut inte vita inför vintern, dom blir skitsmutsiga)
 • såg Sara och Johan ur idol utanför Carlings på hamngatan
 • såg Danny ur idol vid ett annat tillfälle äv ovannämnda också det på hamngatan tror jag..
Helgen höjdpunkt och bästa kändisspan
 • Idol-snäckans ögon mötte mina och mina ögon mötte hans. Han gjorde honörshälsningen mot mig och jag...ja jag.. jag log fånigt, handfallen som jag var. Han vann en röst där kan jag säga, nu spelar det ingen roll hur dåligt han sjunger...

gonatt

RSS 2.0