kaffe

Jes 40:28-31
 Vet du inte, har du inte hört att HERREN är en evig Gud,
som har skapat jordens ändar? Han blir inte trött och utmattas inte,
hans förstånd kan inte utforskas.
Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka.
Ynglingar kan bli trötta och ge upp,
unga män kan falla.
Men de som hoppas på HERREN får ny kraft,
de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas,
de färdas framåt utan att bli trötta.

Du trötte, maktlöse ynglingen som faller och faller och faller
Drick mer kaffe
ja kaffe, kaffe, KAFFE

oskrivna regler, förhållningsätt och lagar

vem bestämmer, vem är herre, vem har du i ditt hjärta

det hjärtat är fullt av det talar munnen

mode, design, kläder, skönhet, ideal, fest, glädje
osäkerhet, pessimism, negativitet, förakt, prestationsångest

världen

VA! skriker VA!!

Viljan, det sitter i viljan kära du..

Uppgradera hårdisken, full med virus, virus, virus, virus, virus, virus, virus, kan inte tänka klart, uppgradera, omformatera

Prata med visheten, känn din egen hårdhet, känn dig hopplös och kass, känn dig... känn dig själv

Det du en gång var, det du är, det du kanske kommer att förbli.

NEJ!! se inte bakåt, se framåt, glöm det som en gång varit, sopa det under mattan, vi kan glömma, vi kan se förbi..

Nåd, nåd, nåd

Drick mer kaffe, allt kan ordnas genom kaffets onaturliga kraft.. drick..      känner du?
P.s detta är en text som kanske ej kan förstås om man inte klättrar in i Lindas hjärna och upplever kvällen den 29 dec -06 D.s

P.ss Jag tänker byta efternamn, snart.. D.ss

7 år en gång om året

Jag kunde inte sova natten mot julafton, eller jag somnade ju hyfsat snabbt, men det var ju ändå som att jag tänkte en hel del på julaftonens alla schemapunkter.. även julklappsutdelningen..

Jag vet att det är några dagar sen julaftonens morgon tog tag i oss alla julfrälsta människor, men jag kan inte riktigt släppa att jag firade jul utan snö, gräsmattan var grönare än den var i somras. Men jag måste säga att det gick ganska bra ändå, julmaten stod på bordet när benjamin syrsa tog till orda, julklapparna delades ut när inte mamma och pappa stod ut med mitt tjat längre. Gästerna dök upp vid 6-tiden på kvällen. Glögg och fika. Jultomten behagade att dyka upp där vid 8-tiden. Han var fulare än nånsin..

santa

Frågan jag ställde mig var, vad är det för arm som sticker fram på sidan..?
läskigt


Men jag fick mycket fina grejer. tack tack, kära ni!

Ja jag kan nog nästan säga att jag längtar till nästa jul.. då får jag bli 7 igen, utan att skämmas..

dan före dan före dan före dan...julklappar!!

Jag känner mig som en 7-åring!

Jag längtar så sjukt mycket efter julafton, visst längtar jag till julklapparna, men det finns inget som slår:
  • att ha familjen samlad ( okej i år blire lite annorlunda, bror kommer fira med hans flickväns familj)
  • maten som står på bordet ( kom iofs på idag att jag äter i stort sett bara köttbullar, potatis och blana)
  • kalle anka ( förra året såg jag bara delen där de presenterar de nya disneyfilmerna i slutet)
  • tomten (som jag slutade tro på för ett antal år sen).Jag vet faktiskt inte vad det är jag längtar efter egentligen..det är nog mest julklapparna ändå

Fast jag längtar ändå..  ; )

P.s har fått några julklappar redan, kändes fel med tanke på att de inte fanns nån julgran i närheten (julgran=viktigt), men det var jättebra julklappar! Tack Mattias och Erika!). D.s

övik

övik

Hurra för norrland!

kreativitetsflöde som spränger mig


Idag var en bra dag på många sätt. När det är en bra dag så får jag ofta inspiration, inspiration till att vara kreativ.
Mitt problem är bara att jag inte vet hur jag ska få ur det ur mig, för ut måste det, annars sprängs jag.
Det är bara det att gör jag något kreativt så vill jag vara bäst på just det jag gör, målar jag ska det bli som om de stora konstnärerna själva målat det, fotograferar jag ska det vara foton som får folk att tappa andan, syr jag ska jag kunna använda det utan att nån frågar om jag gjort det på slöjden.
Jag kan inte musicera, till min stora besvikelse, annars hade det kanske varit en idé.
Skriver jag vill jag att läsaren ska känna känslan av det jag skriver, ta ett djupt andetag och andas i takt med mina ord.

Jag vet mycket väl att det som bör komma ut, kreativiteten, är för min egen skull inte för nån annan..
Jag har för lite tålamod, jag vill att texten jag har i huvudet ska komma ner på pappret av sig själv, för skriver jag blir det inte lika bra som i huvudet eller så orkar jag inte skriva ner det för det är för komplicerat eller långt, eller så vet jag inte hur jag ska formulera det.

Det värsta är när jag får kreativitet som handlar om att göra något som jag ska ge bort eller något som beskriver min kärlek till nån.
När jag då inte får till det som jag vill då känns det precis som att jag inte kan visa personen jag tänkt ge det till att jag älskar denne överhuvudtaget. Jag blir så besviken på mig själv, jag kan till och med börja gråta.

Jag vill så gärna visa min kärlek på ett visst sätt, men jag får inte till det, jag är inte tillräcklig i min kreativitet..

Varför sån inspiration och kreativitet om jag inte får ur mig det, det gör ont att ha det kvar..

Underbar dag

Möte på klara kyrka inne vid centralen kl 11.00
Familjemässa med barnen i fokus.
Barnen sjöng och söndagskoleledarna dansade glatt. Jag skrattade och kände mig lycklig över att det finns så fantastiska människor..

I svenska kyrkan församlingar (vilket klara kyrka är) har de ofta bestämda programpunkter såsom trosbekännelsen, bön om förlåtelse osv. Denna gång hade de även fridshälsningen vilket går ut på att man vänder sig till grannarna i bänkarna och hälsar med "frid". Jag uppfattade inte riktigt det hela utan såg bara att folk började vända på sig i bänkarna och ta i hand. Jaha eller vadå tänkte jag och tog tag i de händer som sträcktes mot mig och hälsade med ett mumligt "hej"...
 HEJ!!?? kan det bli mer fel..haha


Barnen sjöng några glada låtar men plötsligt drogs tempot ner och barnen sjöng
"bara hos dig har min själ sin ro", jag grät..
Jag grät även när de två  tanterna spontansjöng (från bänkraden de satt på) egna stämmor med änglalika röster

tårDagen fortsatte med premiär på nya maxrestaurangen på vasagatan, julklappsinköp (nästan klar, skönt), julkonsert i valsta kyrka och julklappsinslagning.

Jag har haft som en liten tomtestuga här hemma, tillverkat julklappar och slagit in julklappar, festligt!

hyllning till päronen

Alltså det går ju inte att göra annat än att älska mina föräldrar, dom är dom sötaste, bästa, snyggaste, sjysstaste och helt klart roligaste..

titta bara på det här..
lucia

Pappa är Lucia och mamma är stjärt.. förlåt..stjärngosse längst till vänster

Mina föräldrar går att liknas vid riktigt god, bra mörk choklad
Ibland vill man ha/ saknar man det så mycket att man kan göra vad som helst bara för att få en liten bit
Endast en liten bit kan göra en så glad, man kan gå från ilsken,trött och less till glad på ett litet kick
Fast självklart, har man fått för mycket av den goda chokladen så kan man bli ganska illamående, man vill liksom inte ha så mycke mer choklad på ett tag ( fast det är inte så ofta det händer).

En salut för mina föräldrar

S   A   L   U   T

fel blev rätt


Först kom jag på att jag glömde att berätta en rolig grej som hände igår. När vi kom från marknaden in till stan så gick vi förbi en wolkswagen bilhandlare nere på norrmalmstorg, mitt tränade öga såg ju direkt att dom bjöd på gratisfika vid ingången. "Vi kan väl ta lite fika" tyckte jag, Lina sa att de kunde man ju inte göra. "Jo om man låtsas vara intresserad". Så vart de. Pappa, du är tydligt intresserad av en wolksvagen toran, du har faktiskt t.om tänkt köpa en, bara så du vet det..hahah Fika fick vi iaf!

Nu till kvällens äventyr (igår alltså), det var ju tänkt att jag och Lina skulle lysa med vår närvaro på Märstas innehak "Golden memories" men så på eftermiddagen fick jag ett sms med en förfrågan om vi inte ville me på brasiliansk afton på mosebacke. Jag visste vad jag ville, frågan var vad Lina ville. Efter några om och men, lite övertalningsförmåga så var det bestämt. Okej vi åk väl in till stan på brassekväll. Vi kollade upp de där partajet på nätet, men, det stod ju att det var countryafton där. Skickade ett sms till killen som frågat om vi ville hänga på, "Nä men alltså det är inte på mosebacke, det är på södra teatern, som ligger på mosebacke torg". Jaha ja men dåså..

Vi gjorde iordning oss, tog oss in till stan, åt en burgare på mcdonalds, energin skulle ju ligga på topp hela kvällen igenom. Åkte tunnelbanan till mosebacke. Ringde killen.

"Vi är utanför Mosebacke nu, är ni här eller?"
"Nä men vi kommer nog in snart, men vet ni vart ni ska nu då?"
" Ja alltså vi står ju utanför nu"
"Ja men alltså inte mosebacke etab..."
"Nä södra teatern.."
"Ja exakt, kägelba..."
"Ja men vi är där nu så vi syns sen.."
"Jaha okej, ja men.."
"Ja hej"
"Hej hej"

Vi gick glatt in, tyckte musiken inte lät så där överdrivet brasiliansk å de va ju inte överrivet många brasilianare där,  sen dök ju aldrig vär vän upp heller, men de va som en härlig stämning å grymma människor!

Självklart hade vi ju kommit fel..hahaha, som festligt också.

Vi träffade aldrig de som vi skulle träffat, men lika glad för det är vi men gladast är nog killen i randig tröja som spanade in Lina..haha ( Lina slå mig inte..ahh..nej *spank*..aj..*spank*, aj..nej..)

Själv mötte jag prins Eugen, eller nä inte Eugen men likväl en ruggigt festlig kille, en sån som man skulle vilja träffa igen liksom. Som en grym attityd, men det vart en kortvarig romans (romans och romans..haha, samtal kan vi väl dra det till iaf) för vi skulle ta nattbussen hem till Märsta town.

På väg hem tog jag upp min mobil, ett nytt härligt mms väntade mig i inkorgen. Min bästaste rymdjägare Mallanbrallanpartyfrallan satt i en Nasa tröja och hade precis tittat på Christer Fuglesangs uppskjut mot oanade höjder.. hahah, jag gillane..

Puss å hej från en trevlig tjej


en dag i galopp

"ever since I been 8 or 9 I´ve been standing on the shoreline..." tadada da damm...

Jag rullar runt och säger åt Anna att hålla käften, jag menar, jag stänger av mitt alarm som skrålar..
Vad var det jag skulle göra idag nu då, det måste vara nåt jobbigt, som att jobba ett eländes helg pass på mitt jobb eller kanske börja ett nytt jobb, eller städa trappuppgångar, eller så har jag vaknat upp i Estland och är en hemmafru åt en estnisk börsmäklare (vad jobbar dom med förresten?). Nä just det, det ska ju bli en festlig dag idag. Jag och min festliga vän och kombo Lina ska ju på street marknad och handla julklappar.

Sagt och gjort, vi begav oss..

Street marknad var riktigt bra, jag gillade nästan allt och ville ha nästan allt (Den marknaden hade du gillat mamma, sen var det marknad inne i kungsträdgården också, då tänkte jag på dig mamma och ville att du skulle vara här, det var för kort förra gången tycker jag, men snart kommer jag ju hem). När vi skulle därifrån så tog vi en annan buss än den vi åkte dit med (alltså självklart tog vi en annan buss än vi åkte dit med, den stod ju liksom inte å väntade på oss men jag menar ett annat nummer på bussen). Vi frågade snällt busschauffören om bussen gick till centrum, det gjorde den ju inte, men vi kunde byta till tunnelbana vid fridhemsplan. Visst tyckte vi som bara var glada över att få åka buss så vi kunde uppleva stockholm i något annat än tunnlar ( tunnelbanan). När vi sen skulle kliva av vid fridhemsplan så hörde vi ett lågt "Ska ni till centrum" vi tittade dit därifån det lilla lätet kom ifrån. Där satt en söt tant. "ja ska ni till centrum så ta 42:an här ute, den går direkt dit." "Tack så mycket" sa vi och klev ut för att titta efter bussen. Lina tittade på busstidtabellen och sa nöjt "Den går ju precis nu, kung". Då gled 42:an förbi precis framför våra ögon.

"NEEJ", "men vi kanske hinner springa till nästa busshållplats". Sagt och gjort, med en målmedveten Linda i täten och en skrattandes Lina bakom så sprang dom, bredvid bussen dom skulle med.. haha, men vi hann faktiskt, med råge. Till saken hör att bussen vi åkte med innan körde före å den sprang vi liksom också bredvid ibland så tanten som givit oss rådet lär ju ha sett oss flåsa förbi..haha

Sen åkte vi in till stadens gator och torg, där det myllrade av julklappshandlande människor. Vi tittade lite snabbt på några grejer sen gav vi upp. Vi for hem med en försenad pendel (som var försenad pga polispådrag..ohh..spännande). Nu har vi ätit (svingod fiskgryta (tyckte jag iaf) jag lyckats koka ihop) och är  på väg att bestämma oss för vad kvällen ska bjuda på. Köttmarknad på Märstas härliga golden memories eller brasiliansk afton på söderns mosebacke.. We´ll se we´ll se..

Ha en trevlig afton
kärlek i all välmening.. bye bye


En vårdag

Fåglarna kvittrar, den mysige brevbäraren ler i kapp med den strålande solen, de gapande tomma brevlådorna ropar "godmorgon" innan de sväljer sina kuvert i oblekt papper. Gruset knastrar under ens fötter där man går fram. En katt går stolt över gatan, bilarna tutar glatt åt varandra och det är vår... HALLÅ!! ,det är ju i början av december.. det ska var snö, näsan ska ramla av i ren protest mot det kalla klimatet, man ska bittert ifrågasätta varför man inte flyttat till sydafrika för länge sen, varför man inte köpte den där svindyra hellyhansen jackan och dom där superbraiga goretex skorna som kostar en miljard pistoler.. Man ska titta på barnen som leker i snön, bygger igloos, snögubbar och kastar iskramade snöbollar på gamla tanter med alldeles för tunga kassar. Man ska öppna fönstret och skrika "SNORUNGAR!!", så försvinner dom snabbt runt hörnet fnissandes medans tanten ligger kvar ( ja hon fick ju den iskramade snöbollen i pannan så hon föll). I hopp om att få en guldstjärna i kanten springer man ut i bara t-shirt, kortbyxor och slitna birkenstocktofflor ( ja man var ju på väg att lägga sig) hjälper den stackars tanten upp, ta hennes kassar och säger
"Självklart bär jag hem dom här tunga kassarna åt tant"
Tanten ler och nyper tag i ens kind som för länge sedan stelnat i kylan, det gör fruktansvärt ont, men man ler ändå när hon nyper lite hårdare och säger
"Det finns hopp för den här världen"
Efter att ha burit hem kassarna alldeles för långt för att ha t-shirt, kortbyxor och slitna birkenstocktofflor (självklart bodde hon 2 km bort), kommit hem och satt sig ner i soffan huttrandes..man känner sig varm och kall på samma gång, huttrandes, svettandes..

Jaja tänker man och går och lägger sig.. under ett dussintals me filtar
Nästa dag vaknar man i feberfrossa, man har fått influensan och ligger i 42 graders feber.. bara för att det är sån vinter man vill ha när det är början av december..

Man hoppas att man får en guldstjärna i kanten

Nämen de kanske är ganska skönt med vårdagar ändå.. då slipper man sånt där elände

gökboet


Ikväll har jag och Lina varit och sett på Bounce senaste föreställning "Gökboet"..


gökboetDen var grym, skulle ju va kul att va duktig på att dansa, det är som att man har lite respekt för dom som kan kontrollera sina kroppsrörelser, som är smidiga och som kan visa lite grymma moves.. ge mig säger jag  ; )

Mamma, julmarknad, idol och lettiska pojkar


Min mamma är här och jag är lycklig..

me and mom

Dom säger att vi är lika, jag undrar fortfarande var?
hårfärgen, ögonfärgen, näsan??

Det bästa missförståndet idag var när mamma trodde att jag och pappa pratade skit om mamma i smyg. Jag mamma och pappa ska åka till Tallin imorn med båt.

Jag satt iaf och pratade med pappa i telefonen och han föreslog att vi kunde ju kolla med Lina ( min kombo) om inte hon också ville följa med. Ja om jag ville ha me henne såklart. Jag svarade lite opartiskt
"Ja hon är ju inte svår att ha me"
Då kommer mamma in i rummet och svarar spydigt.
 "Har ni inget bättre för er än att tala om mig"


Hahaha, jag tror att mamma känner sig oönskad, pappa sa tydligen innan hon for ner att han tyckte de skulle bli skönt att vara hemma ensam, sen så har hon frågat mig hela tiden sen hon kom igår,
 "är du trött på mamma nu?"
om jag råkat gäspa så har hon tittat medlidande på mig och sagt skamset
"är det tröttsamt att vara med mamma"

Men NEJ!! Det är grymt å va me mamma, mamma är bra, mamma är bäst.. på att vara just, mamma!

Vi har gjort mycke roligt redan.. Igår var vi på stan och shoppade lite, sen så åt vi thailändsk mat på en cool restaurang, kophangang. Gott men ganska starkt, jag kan väl inte påstå att jag är den bästa på att äta stark mat, mamma är väl snäppet bättre men inte heller hon håller nåt sorts thailandsmått..

Idag har vi varit på julmarknad,  sen for vi till Uppsala, mamma har shoppat loss skor å jag har shoppat loss ljus på Ikea..

Som en god middag med tacopaj å glass till efterrätt, sen idolfinal..

Dom var två


men blev en..
markus

värdig vinnare, även om Erik var mer "idol"material..

Nä hörrni imorn smäller det, då ska jag hitta mig en lettisk pojke, som torsk på tallins karaktärer ska jag glida fram och äga ut tallins infödda hondjur.. (fast dom ägde ju ut handjuren, alltså de i torsk på tallin).

RSS 2.0