Det luktar gott..Du luktar gott..


Frågan har ställts, kanske, i alla fall nästintill, tusen gånger "det måste ha varit fantastiskt att gå på marknader där och fått känna alla dofter?" Frågan ställs med tanke på den tid jag haft i Etiopien i ett antal månader..

Men jag måste säga att doften av skog, de höga tallbärande träden kan få mina knän att vika sig så jag stilla blir sittande på en stubbe någonstans i ingenstans..
Doften av frysdisk när jag går i affären får mig att rysa av välbehag, dessa fryspackade, konserveringssprängfyllda varor som ljuger om färskhet och nyslaktat kött tilltalar mig på något konstigt vis..
Du ursäktar dig för att din doft skvallrar om utebliven dusch i några dagar, men jag drar ett extra djupt andetag för att du finns där i min famn, med eller utan dusch så doftar du, luktar, stinker rent ut sagt kärlek..
På klipporna vid havet är det inte bara doften av salt utan även kluckande vatten och sten emellan som gör att jag vaggas till ro..
Eller blommorna, häggen, gräset, liljekonvaljerna, maskroserna, till och med brännässlorna får mig att stanna upp, kisa mot solen och tänka att det finns nog inget som slår doften av sverige i sin bästa årstid..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0